7 najboljih strategija trgovanja binarnim opcijama

Binarne opcije najlakša su financijska imovina za trgovanje. Binarne opcije su jednostavne jer imaju binarni prijedlog u srcu. Ili ostvarujete profit ako je vaše predviđanje točno ili gubite početno ulaganje.

Binarne opcije rade na jednostavan način, a potencijalni profiti kao i gubici mogu se unaprijed odrediti i ograničiti. Trgovanje binarnim opcijama iznimno je popularno među ulagačima početnicima.

Iako su rizici minimalni, ipak postoje. Zbog toga morate imati čvrstu strategiju za trgovanje binarnim opcijama. Neiskusni trgovci izgubili su novac zbog volatilnosti tržišta, nedostatka znanja i trgovanja s nelicenciranim brokerima. Iako ispravna strategija neće u potpunosti eliminirati rizike, može ih značajno smanjiti.

Najbolje strategije trgovanja binarnim opcijama

Pogledajmo neke strategije binarnih opcija koje vam mogu pomoći da povećate stopu uspjeha. Mnoge strategije mogu se koristiti zajedno za stvaranje strategije trgovanja koja odgovara vašem stilu.

Pratite trendove

Ova se strategija najčešće koristi, kako za trgovanje binarnim opcijama tako i za općenito trgovanje financijskom imovinom. Ovo je uobičajena strategija: pratite trendove cijena svake temeljne imovine kojom trgujete.

Ako cijena zlata raste prema gore, što je čest slučaj tijekom inflacije, tada svoja predviđanja temeljite na trenutnim kretanjima cijena. Vi zovete ako se čini da cijena raste, a postavljate ako padne.

Ova strategija je najjednostavnija strategija binarnih opcija. Međutim, u stvarnosti nije tako jednostavno. Iako cijena imovine može biti u trendu rasta ili pada, ti trendovi nisu nužno linearni. Umjesto toga, svakodnevno se kreću cik-cak između najviše i najniže točke.

Imate dvije mogućnosti. Trend možete pratiti prodajom ili kupnjom binarnih opcija s dužim rokom valjanosti. To će vam omogućiti da predvidite trend.

Kako bi razumjeli trendove, većina trgovaca koristi grafikone “svijećnjaka”. Ovi grafikoni prikazuju seriju stupčastih grafikona koji predstavljaju niske, visoke i cijene zatvaranja za sredstva na koja se kladite. “Tijelo” svijeće predstavlja raspon između početne cijene i cijene na zatvaranju, dok “fitilji” označavaju uspone ili padove.

Također možete trgovati koristeći cik-cak oscilacije cijena. Ovo je riskantnije jer ove ljuljačke nisu tako predvidljive ili stabilne kao ukupno kretanje cijena. Međutim, ako možete više profitirati idući protiv trendova tijekom ovih promjena, onda je vrijedno rizika.

Ako tražite strategiju trgovanja binarnom opcijom koja funkcionira, onda je praćenje trendova najbolje. Međutim, oni mogu donijeti niže povrate od rizičnijih trgovina. Trendovi nisu trajni, pa biste mogli izgubiti novac ako se dogodi nešto neočekivano.

Strategija trendova vijesti

Ova strategija je varijacija prethodne. Strategija trendova oslanja se na tehničku analizu izvedbe imovine, ali strategija trendova vijesti skenira vijesti i globalne događaje kako bi pronašla tržišno relevantne signale.

Vodiči za binarne opcije reći će vam da svoju pozornost trebate usmjeriti na vijesti o imovini za koju trgujete. Ponekad novinski događaji mogu preokrenuti tržište, uzrokujući da trend bude u suprotnom smjeru od onoga što vam govore tehnički podaci.

Mnoge vijesti mogu utjecati na cijenu roba i usluga. Mnogo je vijesti koje mogu utjecati na cijene roba i usluga.

Kako biste bolje predvidjeli kretanje cijena temeljne imovine, dobra je ideja pratiti tehničke pokazatelje kao i vijesti.

Strategija od 60 sekundi

Trgovanje binarnim opcijama s istekom od jedne minute je strategija od 60 sekundi. Ova strategija je vrlo popularna iz mnogo razloga. Prvo je da svakodnevno možete trgovati za puno više od onoga što možete učiniti s trgovinama koje istječu dnevno ili svaki sat.

Drugo, i početnici i profesionalci će smatrati da je strategija od 60 sekundi jednostavna za korištenje. Ova se strategija oslanja na tehničke indikatore koji se mogu koristiti za predviđanje cijene po isteku. Razine podrške i otpora vjerojatno su najvažnije metrike. Oni predstavljaju tipične uspone ili padove imovine.

Binarne opcije su financijski instrument koji vam omogućuje analizu tehničkih pokazatelja i poboljšanje vaših šansi za uspjeh.

Trgovci koji imaju više iskustva možda će moći ići dalje od analize razina podrške i otpora. Oni također mogu uračunati pomične prosjeke u svoju dnevnu strategiju binarnih opcija. Oni su korisni za uklanjanje manjih, nepredvidivih varijacija u razinama cijena.

Ova strategija je najučinkovitija kada je tržište mirno i kada su razine cijena između razina podrške i otpora. Bolje je pričekati da se tržište stabilizira prije nego započnete trgovanje od 60 sekundi.

Postoji veliki rizik od vrlo brzog gubitka velikih količina novca. Rizici se mogu smanjiti ako imate odgovarajuće vještine tehničke analize.

5-minutna strategija

Trgovci binarnim opcijama također vole trgovanje s istekom 5 minuta. Trgovanja s datumima isteka od 5 minuta zadržavaju volatilnost trgovanja od 60 sekundi, ali bolje odražavaju ukupni trend, čineći vaša predviđanja sigurnijima.

Strategija binarnih opcija od 5 minuta, poput strategija od 60 sekundi, zahtijeva od trgovaca da se oslanjaju na tehničke indikatore, posebno grafikone svijećnjaka, baš kao i strategija od 60 sekundi. Da biste dobili najbolje podatke, trebali biste ih pregledavati u intervalima od jedne minute. Ovo je vrsta trgovine na koju se treba usredotočiti, a ne strategija za korištenje. Umjesto toga trebali biste koristiti druge metode koje smo ovdje prikazali, u 1-minutnim i 5-minutnim trgovinama.

Strategija zaštite

Zaštita od binarnih opcija (također poznata kao “uparivanje”) je strategija koja vam omogućuje da istovremeno postavite poziv i stav na istu imovinu. Trgovac može smanjiti svoje gubitke “igrajući oboje” jer će uvijek nešto dobiti, bez obzira na ishod.

Ova strategija je ukorijenjena u klađenju. Moguće gubitke “pokrivate” klađenjem na obje strane. Ova strategija omogućuje trgovcima da uklone mnoge rizične i spekulativne aspekte iz trgovanja binarnim opcijama.

Ovaj bi se pristup trebao koristiti za izračun dobiti koju ćete imati po isteku za svaki scenarij. Ne želite izgubiti novac. To nije uvijek moguće i ovisi o traženim i ponuđenim cijenama, kao i postocima isplata svakog brokera.

Ova strategija trgovanja binarnim opcijama može ozbiljno ograničiti vaš potencijal zarade jer ćete uvijek morati platiti buy-in za svaku opciju. Iako možete ostvariti neki profit, rizici su minimalni.

Straddle strategija

Straddle je oblik zaštite koji se najbolje koristi kada su prisutna nestabilna tržišta. Korisno je kada je vjerojatno da će se cijena imovine promijeniti, ali ne i smjer. Ova strategija dobro funkcionira s pristupom trendovima vijesti. Morat ćete biti u toku s važnim najavama.

Ako znate da se imovina tvrtke na koju se kladite odnosi na izvješće o njihovoj zaradi (što može utjecati na cijene dionica), morat ćete platiti i staviti opciju. Obje opcije moraju isteći istovremeno.

Straddle strategije binarnih opcija omogućuju vam trgovanje za i protiv imovine, smanjujući vaš rizik. Također možete igrati protiv trenutnih najnižih vrijednosti tržišta (stavite kada raste, pratite kad god padne) kako biste povećali svoju zaradu. Manje je vjerojatno da će se pojaviti cijene za kupnju ili prodaju.

Pinocchio strategija

Pinocchiova strategija je dobila ime po posebnoj vrsti svijećnjaka koji je prikazan na grafikonima. Svijećnjak je kraći od fitilja, ali je duži. Fitilj se širi proporcionalno svom tijelu kada trenutni trend nije tu da ostane. Ovo je kao da Pinokiju raste nos kad god laže.

Ako cijena zlata raste, ali grafikon pokazuje da će se cijena uskoro okrenuti, tada možete uzeti put opciju i kladiti se da će pasti. Međutim, ova strategija može donijeti značajnu dobit. Postoje neka upozorenja.

Postoje ozbiljni rizici. Trendovi postoje s razlogom. Ne mijenjaju se niti prestaju lako. Manje ćete vjerojatna predviđanja kada trgujete pomoću strategije binarnih opcija Pinocchio. Postoji velika vjerojatnost da ćete izgubiti novac.

Što su binarne opcije i kako njima trgovati?

Binarne opcije, koje su pojednostavljeni opcijski ugovori, svaku trgovinu pretvaraju u prijedloge “da ili ne”: uključene strane predviđaju hoće li neka imovina imati određenu cijenu na određeni datum.

Možete zaraditi ili izgubiti novac ovisno o vašem predviđanju. Treće opcije nema. Zbog toga je izabran naziv “binarni”.

Morate biti upoznati s osnovama binarnih opcija prije nego što odaberete strategiju. Binarne opcije vam ne daju nikakvu vrstu imovine. Ne posjedujete dionice kojima trgujete i ne dobivate pravo glasa niti dividende kao vlasnici dionica.

Binarne opcije su izvrsna opcija za one koji žele napraviti karijeru od binarnih opcija.

Ako su investitori raspoloženi za neku imovinu, oni će kupiti binarnu opciju. Ulagači koji vjeruju da će cijena neke imovine pasti će prodati. Oni su također poznati kao “call” ili “put”.

Osnove binarnih opcija također treba imati na umu da ne trgujete protiv brokera, već protiv drugih trgovaca. Iako cijene traženja i ponude određuju trgovci, vrijednost je uvijek između 0 i 100 USD.

Sve trgovine će završiti s da ili ne ishodom, kao što smo već spomenuli. Drugim riječima, svaki će trgovac zaraditi 0 ili 100 USD (minus naknade i cijena bilo koje opcije).

Možda želite predvidjeti vrijednost srebra sutra u pet sati. Binarna trgovanja imaju datum isteka koji se može postaviti svaki sat, dan ili tjedan.

Možete kupiti binarnu opciju za 60 USD ako vjerujete da će srebro doseći 1000 USD prije isteka. Osoba B, s druge strane, misli da će srebro doseći ili pasti ispod 1000 USD i prodaje opciju po 40 USD

Ako je srebro doista na udarnoj cijeni sutra u 17:05, zaradit ćete 100 USD. Dobit će biti 40 USD (minus uloženih 60 USD). To je poznato kao “biti u gotovini”. Ako sutra cijene srebra padnu ispod 1000 dolara, izgubit ćete 60 dolara, ostavljajući vam 0 dolara.

Brokeri binarnih opcija naplaćuju naknade za trgovine bez obzira na to rezultiraju li trgovinom. Ako vas sreća izostane, naknada će biti ispod 0 USD.

Procjena rizika uključenog u trgovanje binarnim opcijama

Procjena rizika ključni je dio svake strategije trgovanja binarnim opcijama . Ovaj financijski instrument ima prednost jer unaprijed zna koji su rizici i potencijalni profiti za svaku trgovinu. Nećete izgubiti puno novca preko noći samo zato što cijena dionice padne za imovinu.

Još uvijek možete izgubiti mnogo novca ako niste oprezni. Možete trgovati s više bitcoin opcija istovremeno, iako jedno trgovanje ima ograničenje od 100 USD. Možete zaraditi više novca, ali možete izgubiti više ovisno o tome koliki je postotak isplate.

Ti su rizici svojstveni tržištu i ne postoji strategija trgovanja binarnim opcijama koja bi vam pomogla da ih eliminirate. Cijene ponude i potražnje dobar su pokazatelj sigurnosti trgovine binarnim opcijama. Ove cijene odražavaju vjerojatnost izvršenja trgovine binarnom opcijom.

Binarna trgovanja koja će se najvjerojatnije dogoditi na temelju tehničkih indikatora imat će visoke cijene ponude/traženja, često veće od 80 USD. To povećava početno ulaganje i smanjuje mogućnost da kupci izgube trgovinu.

Binarno trgovanje događa se na nestabilnim tržištima, tako da će cijene traženja i ponude vjerojatno biti bliže 50 USD. To znači da trgovci očekuju da će vjerojatnost da će vrijednost imovine završiti na obje strane cijene izvršenja biti gotovo jednaka.

Naposljetku, ako je malo vjerojatno da će dionica dosegnuti početnu cijenu po isteku, njezine ponude i cijene bit će vrlo niske, oko 15 USD. To vam omogućuje da zaradite malu, ali laku zaradu ako prodate opciju. To je jeftin način za ulaganje i ima male šanse za uspjeh.

Praktično svaka strategija binarne opcije koja funkcionira ovisi o procjeni rizika. Prije nego što nastavimo, raspravimo o rizicima povezanim s trgovanjem binarnim opcijama. S opcijama – za razliku od tradicionalnog trgovanja dionicama gdje možete zadržati dionicu bez obzira na pad njezine cijene, mogli biste izgubiti sva svoja ulaganja ako vam tržišta ne idu u prilog.

Postoji mnogo prijevara u trgovanju binarnim opcijama, pri čemu brokeri nude nepoštene uvjete i odbijaju platiti trgovcima. Ako ste u SAD-u, provjerite je li posrednik reguliran od strane Commodity Futures Trading Commission i Securities and Exchange Commission.

Posljednje misli

Istaknuli smo najbolje strategije trgovanja binarnim opcijama koje možete koristiti kada radite s ovim financijskim instrumentom. Oba su korisna za trgovce početnike i iskusnije trgovce, a svaka je jedinstvena.

Važno je biti svjestan svih rizika povezanih s trgovanjem binarnim opcijama. Nikada se ne biste trebali kockati novcem koji ne možete izgubiti. Držite se strategija koje odgovaraju vašoj razini vještina i trgujte temeljnom imovinom s kojom ste dobro upoznati.

PITANJA:

Koja strategija je najbolja za trgovanje binarnim opcijama

Istaknuli smo najbolje strategije koje možete koristiti za trgovanje binarnim opcijama, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke ovisno o tržišnim uvjetima i vašem znanju.

  • Pratite trendove
  • Trendovi u vijestima
  • Strategija za 60 sekundi
  • Strategija od 5 minuta
  • Strategija zaštite
  • Straddle strategija
  • Pinocchio strategija

Mogu li vam binarne opcije donijeti novac?

Trgovanje binarnim opcijama može vam donijeti novac. Ali to dolazi s rizicima, a većina trgovaca gubi novac tijekom vremena ako ne primijene dobre strategije trgovanja i dobro upravljanje novcem svog trgovačkog portfelja.

Kako pobijediti u binarnim opcijama za 60 sekundi?

Tehnički indikatori su najvažnija stvar na koju se možete osloniti kada trgujete od 60 sekundi. Najprije morate paziti na jednominutne grafikone svijeća i paziti na razine otpora i podrške. Kako bi se uklonile varijacije svojstvene ovoj vrsti trgovanja, važno je uzeti u obzir pomične prosjeke.