7 Strategjia më e mirë e Tregtimit të Opsioneve Binare

Opsionet binare janë aktivi financiar më i lehtë për t’u tregtuar. Opsionet binare janë të thjeshta sepse ato kanë një propozim binar në zemër. Ju ose bëni një fitim nëse parashikimi juaj është i saktë ose humbni investimin tuaj fillestar.

Opsionet binare funksionojnë në një mënyrë të thjeshtë, dhe fitimet e mundshme si dhe humbjet mund të paracaktohen dhe të kufizohen. Tregtimi i opsioneve binare është jashtëzakonisht i popullarizuar me investitorët fillestarë.

Megjithëse rreziqet janë minimale, ato ende ekzistojnë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të keni një strategji solide për tregtimin e opsioneve binare. Tregtarët e papërvojë kanë humbur paratë e tyre për shkak të paqëndrueshmërisë së tregjeve, mungesës së njohurive dhe tregtimit me ndërmjetës të palicensuar. Ndërsa strategjia e duhur nuk do t’i eliminojë plotësisht rreziqet, ajo mund t’i zvogëlojë ato ndjeshëm.

Strategjitë më të mira të tregtimit të opsioneve binare

Le të shohim disa strategji të opsioneve binare që mund t’ju ndihmojnë të rrisni shkallën tuaj të suksesit. Shumë strategji mund të përdoren së bashku për të krijuar një strategji tregtare që i përshtatet stilit tuaj.

Ndiqni tendencat

Kjo strategji përdoret më gjerësisht, si për tregtimin e opsioneve binare ashtu edhe për tregtimin e përgjithshëm të aktiveve financiare. Kjo është një strategji e zakonshme: Ju gjurmoni tendencat e çmimeve të çdo aktivi themelor që tregtoni.

Nëse çmimi i arit ka tendencë në rritje, gjë që ndodh shpesh gjatë inflacionit, atëherë ju i bazoni parashikimet tuaja në lëvizjet aktuale të çmimeve. Ju telefononi nëse çmimi duket se po rritet, dhe ju vendosni nëse ai bie.

Kjo strategji është më e drejtpërdrejta nga strategjitë e opsioneve binare. Megjithatë, në realitet nuk është aq e thjeshtë. Ndërsa çmimi i një aktivi mund të jetë në tendencë në rritje ose në rënie, këto tendenca nuk janë domosdoshmërisht lineare. Në vend të kësaj ata bëjnë zig-zag çdo ditë midis pikave të larta dhe më të ulëta.

Ju keni dy opsione. Ju mund të ndiqni trendin duke shitur ose blerë opsione binare me data më të gjata skadimi. Kjo do t’ju lejojë të parashikoni trendin.

Për të kuptuar tendencat, shumica e tregtarëve përdorin grafikët “shandanët”. Këta grafikë tregojnë një seri grafikësh me shirita që përfaqësojnë çmimet e ulëta, të larta dhe mbyllëse për aktivet për të cilat jeni duke vënë bast. “Trupi” i qiririt përfaqëson diapazonin midis çmimit të hapjes dhe çmimit të mbylljes, ndërsa “fitilat” tregojnë lartësitë ose uljet.

Ju gjithashtu mund të tregtoni duke përdorur luhatjet e çmimeve zig-zag. Kjo është më e rrezikshme sepse këto luhatje nuk janë aq të parashikueshme apo të qëndrueshme sa lëvizja e përgjithshme e çmimeve. Megjithatë, nëse jeni në gjendje të përfitoni më shumë duke shkuar kundër tendencave gjatë këtyre luhatjeve, atëherë ia vlen të rrezikoni.

Nëse jeni duke kërkuar për një strategji tregtare opsionesh binare që funksionon, atëherë ndjekja e tendencave është më e mira. Megjithatë, ato mund të japin kthime më të ulëta se tregtitë më të rrezikshme. Tendencat nuk janë të përhershme, kështu që ju mund të humbni paratë tuaja nëse ndodh diçka e papritur.

Strategjia e tendencave të lajmeve

Kjo strategji është një variant i strategjisë së mëparshme. Strategjia e tendencës mbështetet në analizën teknike të performancës së aktivit, por strategjia e tendencave të lajmeve skanon lajmet dhe ngjarjet globale për të gjetur sinjale të rëndësishme për tregun.

Udhëzuesit e opsioneve binare do t’ju tregojnë se duhet të përqendroni vëmendjen tuaj në lajmet në lidhje me aktivin themelor për të cilin po tregtoni. Ndonjëherë ngjarjet e lajmeve mund ta kthejnë tregun, duke bërë që tendenca të jetë në drejtim të kundërt nga ajo që ju tregojnë metrikat tuaja teknike.

Shumë lajme mund të ndikojnë në çmimin e mallrave dhe shërbimeve. Ka shumë lajme që mund të ndikojnë në çmimin e mallrave dhe shërbimeve.

Për të parashikuar më mirë lëvizjet e çmimeve të aktiveve bazë, është një ide e mirë të monitorohen si treguesit teknikë ashtu edhe ngjarjet e lajmeve.

Strategjia 60-Second

Tregtimi i opsioneve binare me një skadim prej një minutë është strategjia prej 60 sekondash. Kjo strategji është shumë e popullarizuar për shumë arsye. E para është se ju mund të tregtoni çdo ditë për shumë më tepër se sa mund të bëni me tregtitë që skadojnë çdo ditë ose çdo orë.

Së dyti, si fillestarët ashtu edhe profesionistët do ta kenë të lehtë për t’u përdorur strategjinë e 60 sekondave. Kjo strategji mbështetet në tregues teknikë që mund të përdoren për të parashikuar çmimin në skadencë. Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës janë ndoshta metrikat më të rëndësishme. Këto përfaqësojnë nivelet tipike të larta ose të ulëta të aktivit.

Opsionet binare janë një instrument financiar që ju lejon të analizoni treguesit teknikë dhe të përmirësoni shanset tuaja për sukses.

Tregtarët që kanë më shumë përvojë mund të jenë në gjendje të shkojnë përtej analizimit të niveleve të mbështetjes dhe rezistencës. Ata gjithashtu mund të ndikojnë në lëvizjen e mesatareve në strategjinë e tyre ditore të opsioneve binare. Këto janë të dobishme për eliminimin e ndryshimeve të vogla, të paparashikueshme në nivelet e çmimeve.

Kjo strategji është më efektive kur tregu është i qetë dhe nivelet e çmimeve janë midis niveleve të mbështetjes dhe rezistencës. Është më mirë të prisni që tregu të stabilizohet përpara se të filloni tregtimin 60 sekonda.

Ekziston një rrezik i lartë për të humbur shuma të mëdha parash shumë shpejt. Rreziqet mund të reduktohen nëse keni aftësitë e duhura të analizës teknike.

Strategjia 5-minutëshe

Tregtarët e opsioneve binare gjithashtu duan tregtimin 5-minutësh të skadimit. Tregtimet me data skadence 5 minuta ruajnë paqëndrueshmërinë e tregtimeve 60 sekondash, por pasqyrojnë më mirë trendin e përgjithshëm, duke i bërë parashikimet tuaja më të sigurta.

Strategjia e opsioneve binare 5-minutëshe, si strategjitë 60 sekondash, kërkon që tregtarët të mbështeten në treguesit teknikë, veçanërisht në grafikët e shandanit, ashtu si strategjia 60 sekondash. Për të marrë të dhënat më të mira, duhet t’i rishikoni ato në intervale prej një minutë. Ky është një lloj tregtie për t’u fokusuar dhe jo një strategji për t’u përdorur. Në vend të kësaj, duhet të përdorni metodat e tjera që kemi treguar këtu, si në tregtitë 1-minutëshe ashtu edhe në ato 5-minuta.

Strategjia e mbrojtjes

Mbrojtja e opsioneve binare (e njohur edhe si “çiftim”) është një strategji që ju lejon të bëni njëkohësisht një thirrje dhe një blerje të të njëjtit aktiv. Tregtari mund të zvogëlojë humbjet e tij duke “luajtur të dyja” pasi ata gjithmonë do të fitojnë diçka, pavarësisht nga rezultati.

Kjo strategji është e rrënjosur në bast. Humbjet e mundshme i “mbuloni” duke vënë baste nga të dyja palët. Kjo strategji i lejon tregtarët të heqin shumë nga aspektet e rrezikshme dhe spekulative nga tregtimi i opsioneve binare.

Kjo qasje duhet të përdoret për të llogaritur fitimin që do të keni në skadencë për çdo skenar. Ju nuk dëshironi të humbni para. Kjo nuk është gjithmonë e mundur dhe varet nga çmimet e kërkesës dhe ofertës, si dhe nga përqindja e pagesave nga çdo ndërmjetës.

Kjo strategji e tregtimit të opsioneve binare mund të kufizojë ndjeshëm potencialin tuaj të fitimit pasi gjithmonë do t’ju duhet të paguani blerjen për secilin opsion. Ndërsa ju mund të bëni disa fitime, rreziqet janë minimale.

Straddle Strategjia

Straddle është një formë e mbrojtjes që përdoret më së miri kur tregjet e paqëndrueshme janë të pranishme. Është e dobishme kur çmimi i aktivit ka të ngjarë të ndryshojë, por jo drejtimi. Kjo strategji funksionon mirë me qasjen e tendencave të lajmeve. Do t’ju duhet të jeni në krye të njoftimeve të rëndësishme.

Nëse e dini se aktivet e një kompanie për të cilën jeni duke vënë bast kanë të bëjnë me raportimin e fitimeve të tyre (që mund të ndikojnë në çmimet e aksioneve), do t’ju duhet të telefononi dhe të vendosni një opsion. Të dy opsionet duhet të skadojnë njëkohësisht.

Strategjitë e shtrirjes së opsioneve binare ju lejojnë të tregtoni pro dhe kundër një aktivi, duke minimizuar rrezikun tuaj. Ju gjithashtu mund të luani kundër niveleve të ulëta aktuale të tregut (vëni kur është në rritje, telefononi sa herë që bie), për të rritur fitimet tuaja. Çmimet për blerje ose shitje kanë më pak gjasa të ndodhin.

Strategjia e Pinokut

Strategjia e Pinocchio-s është emëruar pas një lloji të veçantë shandani që tregohet në grafikë. Shandani është më i shkurtër se “fitili”, por është më i gjatë. Fitil zgjerohet në proporcion me trupin e tij kur tendenca aktuale nuk është aty për të qëndruar. Kjo është njësoj sikur Pinocchio-s i rritet hunda sa herë që thotë gënjeshtra.

Nëse çmimi i arit po rritet, por grafiku tregon se çmimi do të kthehet së shpejti, atëherë mund të përdorni opsionin e shitjes dhe të vini bast se do të bjerë. Megjithatë, kjo strategji mund të sjellë fitime të konsiderueshme. Ka disa paralajmërime.

Ka rreziqe serioze të përfshira. Tendencat ekzistojnë për një arsye. Ata nuk ndryshojnë ose ndalen lehtë. Ju do të bëni parashikime më pak të mundshme kur tregtoni me Strategjinë e Opsioneve Binar të Pinocchio. Ka shumë mundësi që të humbni para.

Cilat janë opsionet binare dhe si t’i tregtoni ato?

Opsionet binare, të cilat janë kontrata opsionesh të thjeshtuara, e kthejnë çdo tregti në propozime “po ose jo”: Palët e përfshira parashikojnë nëse një aktiv do të ketë një çmim të caktuar në një datë të caktuar.

Ju mund të fitoni ose humbni para në varësi të parashikimit tuaj. Nuk ka opsion të tretë. Kjo është arsyeja pse u zgjodh emri “binar”.

Ju duhet të njiheni me bazat e opsioneve binare përpara se të zgjidhni një strategji. Opsionet binare nuk ju japin asnjë lloj aseti. Ju nuk zotëroni aksionet me të cilat tregtoni dhe nuk merrni të drejta votimi ose dividentë si pronarët e aksioneve.

Opsionet binare janë një mundësi e shkëlqyer për ata që duan të bëjnë një karrierë nga opsionet binare.

Nëse investitorët janë të mirë për një aktiv, ata do të blejnë një opsion binar. Investitorët që besojnë se çmimi i një aktivi do të bjerë do të shesin. Këto njihen gjithashtu si “thirrje” ose “vënë”.

Bazat e opsioneve binare gjithashtu duhet të mbahet mend se nuk po tregtoni kundër ndërmjetësit, por kundër tregtarëve të tjerë. Megjithëse çmimet e kërkesës dhe ofertës përcaktohen nga tregtarët, vlera është gjithmonë midis $0 dhe $100.

Të gjitha tregtimet do të përfundojnë me një rezultat po ose jo, siç e kemi përmendur tashmë. Me fjalë të tjera, çdo tregtar do të fitojë 0 ose 100 dollarë (minus tarifat dhe çmimin e çdo opsioni).

Ju mund të dëshironi të parashikoni vlerën e argjendit në orën pesë nesër. Tregtimet binare kanë një datë skadimi që mund të caktohet çdo orë, ditore ose javore.

Mund ta blini opsionin binar për 60 dollarë nëse besoni se argjendi do të arrijë në 1000 dollarë përpara skadimit. Personi B, nga ana tjetër mendon se argjendi do të arrijë ose do të bjerë nën 1000 dollarë dhe e shet opsionin me 40 dollarë

Nëse argjendi është vërtet me çmimin e goditjes në orën 17:05 nesër, ju do të fitoni 100 dollarë. Fitimi do të jetë 40 dollarë (minus 60 dollarët e investuar). Kjo njihet si “në para të gatshme”. Nëse çmimet e argjendit bien nën 1000 dollarë nesër, ju do të humbni 60 dollarë, duke ju lënë me 0 dollarë.

Agjentët e opsioneve binare ngarkojnë tarifa për tregti, pavarësisht nëse ato rezultojnë në një tregti. Nëse fati juaj nuk qëndron, tarifa do të jetë nën 0 dollarë.

Vlerësimi i rrezikut të përfshirë në tregtimin e opsioneve binare

Vlerësimi i rrezikut është një pjesë kyçe e çdo strategjie tregtare të opsioneve binare . Ky instrument financiar ka avantazhin e dijes paraprake se cilat janë rreziqet dhe fitimet e mundshme për çdo tregti. Ju nuk do të humbni shumë para brenda natës thjesht sepse çmimi i aksioneve bie për një aktiv.

Ju ende mund të humbni shumë para nëse nuk jeni të kujdesshëm. Ju mund të tregtoni disa opsione Bitcoin në të njëjtën kohë, edhe pse një tregti e vetme ka një kufi prej 100 dollarësh. Mund të fitoni më shumë para, por mund të humbni më shumë në varësi të nivelit të lartë të përqindjes së pagesës.

Këto rreziqe janë të qenësishme për tregun dhe nuk ka asnjë strategji tregtare të opsioneve binare që do t’ju ndihmojë t’i eliminoni ato. Çmimet e ofertës dhe kërkesës janë një tregues i mirë i sigurisë së një tregtimi të opsioneve binare. Këto çmime pasqyrojnë mundësinë e ekzekutimit të tregtisë së opsioneve binare.

Tregtimet binare që kanë më shumë gjasa të ndodhin bazuar në treguesit teknikë do të kenë çmime të larta oferte/kërkese, shpesh duke kaluar 80 dollarë. Kjo rrit investimin fillestar dhe zvogëlon mundësinë që blerësit të humbasin tregtinë.

Tregtimi binar ndodh në tregje të paqëndrueshme, kështu që çmimet e kërkesës dhe ofertës do të jenë më afër 50 dollarë. Kjo do të thotë që tregtarët presin që gjasat që vlera e aktivit të përfundojë në të dy skajet e çmimit të goditjes të jetë pothuajse e barabartë.

Së fundi, nëse një aksion nuk ka gjasa të arrijë çmimin e goditjes në skadim, çmimet e ofertës dhe kërkesës së tij do të jenë shumë të ulëta, rreth 15 dollarë. Kjo ju lejon të bëni fitime të vogla por të lehta nëse e shisni opsionin. Është një mënyrë e lirë për të blerë dhe ka një shans të ulët për sukses.

Praktikisht çdo strategji e opsioneve binare që funksionon varet nga vlerësimi i rrezikut. Para se të shkojmë më tej, le të diskutojmë rreziqet që lidhen me tregtimin e opsioneve binare. Me opsionet – ndryshe nga tregtimi tradicional i aksioneve ku mund ta ruani aksionin pavarësisht nga rënia e çmimit të tij, ju mund të humbni të gjithë investimin tuaj nëse tregjet nuk shkojnë në rrugën tuaj.

Ka shumë mashtrime në tregtimin e opsioneve binare, me ndërmjetësit që ofrojnë kushte të padrejta dhe refuzojnë të paguajnë tregtarët. Nëse jeni në SHBA, kontrolloni që ndërmjetësi të jetë i rregulluar nga Komisioni i Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave dhe Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim.

Mendimet e Fundit

Ne kemi theksuar strategjitë kryesore të tregtimit të opsioneve binare që mund të përdorni kur merreni me këtë instrument financiar. Ato janë të dyja të dobishme për tregtarët fillestarë dhe tregtarët më me përvojë, dhe secila prej tyre është unike.

Është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për të gjitha rreziqet e përfshira në tregtimin e opsioneve binare. Asnjëherë nuk duhet të luani kumar me para që nuk mund t’i humbni. Përmbajuni strategjive që i përshtaten nivelit tuaj të aftësive dhe tregtoni me asetet themelore që ju jeni të përgatitur mirë.

FAQ:

Cila strategji është më e mira për tregtimin e opsioneve binare

Ne kemi theksuar strategjitë më të mira që mund të përdorni për të tregtuar opsionet binare, secila me të mirat dhe të këqijat e veta në varësi të kushteve të tregut dhe njohurive tuaja.

  • Ndiqni trendet
  • Tendencat në lajme
  • Strategji për 60 sekonda
  • Strategjia 5-minutëshe
  • Strategjia e mbrojtjes
  • Straddle strategji
  • Strategjia e Pinokut

A mund t’ju bëjnë para opsionet binare?

Tregtimi i opsioneve binare mund t’ju bëjë para. Por ajo vjen me rreziqe dhe shumica e tregtarëve humbasin paratë e tyre me kalimin e kohës nëse nuk aplikojnë strategji të mira tregtare dhe menaxhim të mirë të parave të portofolit të tyre tregtar.

Si fitoni opsione binare në 60 sekonda?

Treguesit teknikë janë gjëja më e rëndësishme mbi të cilën mund të mbështeteni kur tregtoni 60 sekonda. Së pari duhet të mbani një sy në grafikët e shandanit një minutësh dhe të kujdeseni për nivelet e rezistencës dhe mbështetjes. Për të eliminuar ndryshimin e natyrshëm në këtë lloj tregtimi, është e rëndësishme të merren parasysh mesataret lëvizëse.