7-те најдобри стратегија за тргување со бинарни опции

Бинарни опции се најлесното финансиско средство за тргување. Бинарните опции се едноставни затоа што имаат бинарен предлог во срцето. Или остварувате профит ако вашето предвидување е точно или ја губите почетната инвестиција.

Бинарните опции работат на едноставен начин, а потенцијалните профити, како и загубите може да се предодредени и ограничени. Тргувањето со бинарни опции е исклучително популарно кај почетниците инвеститори.

Иако ризиците се минимални, тие сепак постојат. Ова е причината зошто треба да имате солидна стратегија за тргување со бинарни опции. Неискусните трговци ги загубија своите пари поради нестабилноста на пазарите, недостатокот на знаење и тргувањето со нелиценцирани брокери. Иако вистинската стратегија нема целосно да ги елиминира ризиците, може значително да ги намали.

Најдобрите стратегии за тргување со бинарни опции

Ајде да погледнеме неколку стратегии за бинарни опции кои можат да ви помогнат да ја зголемите стапката на успех. Многу стратегии може да се користат заедно за да се создаде стратегија за тргување што одговара на вашиот стил.

Следете ги трендовите

Оваа стратегија е најшироко користена, и за тргување со бинарни опции и за општо тргување со финансиски средства. Ова е вообичаена стратегија: ги следите трендовите на цените на секое основно средство со кое тргувате.

Ако цената на златото е во нагорна линија, што често е случај за време на инфлацијата, тогаш вашите предвидувања ги базирате на тековните движења на цените. Се јавувате ако се чини дека цената се зголемува, а поставувате ако падне.

Оваа стратегија е наједноставната од стратегиите за бинарни опции. Сепак, во реалноста не е толку едноставно. Иако цената на средството може да се движи нагоре или надолу, овие трендови не се нужно линеарни. Наместо тоа, тие секојдневно цик-цак се движат помеѓу високите и најниските точки.

Имате две опции. Можете да го следите трендот со продажба или купување бинарни опции со подолги рокови. Ова ќе ви овозможи да го предвидите трендот.

За да ги разберат трендовите, повеќето трговци користат графикони „свеќници“. Овие графикони прикажуваат сериски бар графикони кои ги претставуваат ниските, високите и завршните цени за средствата на кои се обложувате. „Телото“ на свеќата го претставува опсегот помеѓу цената на отворањето и цената на затворањето, додека „фитилите“ ги означуваат високите или падовите.

Можете исто така да тргувате со помош на цик-цак промените на цените. Ова е поризично бидејќи овие промени не се толку предвидливи или стабилни како целокупното движење на цената. Меѓутоа, ако сте во можност да профитирате повеќе со тоа што ќе се спротивставите на трендовите за време на овие промени, тогаш вреди да се ризикува.

Ако барате стратегија за тргување со бинарни опции што функционира, тогаш следењето на трендовите е најдобро. Сепак, тие можат да дадат пониски приноси од поризични занаети. Трендовите не се постојани, па може да ги изгубите парите ако се случи нешто неочекувано.

Стратегија за трендови на вести

Оваа стратегија е варијација на претходната. Стратегијата за трендови се потпира на техничка анализа на перформансите на средството, но стратегијата за трендови на вести ги скенира вестите и глобалните настани за да најде сигнали релевантни за пазарот.

Водичите за бинарни опции ќе ви кажат дека треба да го фокусирате вашето внимание на вестите за основното средство со кое тргувате. Понекогаш новинските настани може да го свртат пазарот, предизвикувајќи трендот да биде во спротивна насока од она што ви го кажуваат вашите технички метрики.

Многу вести може да влијаат на цената на стоките и услугите. Има многу новости кои можат да влијаат на цената на стоките и услугите.

За подобро да се предвидат движењата на цените на основните средства, добра идеја е да се следат и техничките показатели, како и настаните од вестите.

Стратегија од 60 секунди

Тргувањето со бинарни опции со истекување од една минута е стратегија од 60 секунди. Оваа стратегија е многу популарна поради многу причини. Првата е дека можете секојдневно да тргувате за многу повеќе од она што можете да го направите со занаети кои истекуваат дневно или на час.

Второ, и за почетниците и за професионалците стратегијата од 60 секунди ќе биде лесна за употреба. Оваа стратегија се потпира на технички показатели кои можат да се користат за предвидување на цената при истекување. Нивоата на поддршка и отпор се веројатно најважната метрика. Тие ги претставуваат типичните високи или ниски вредности на средството.

Бинарни опции се финансиски инструмент кој ви овозможува да ги анализирате техничките индикатори и да ги подобрите вашите шанси за успех.

Трговците кои имаат повеќе искуство можеби ќе можат да надминат анализирање на нивоата на поддршка и отпор. Тие, исто така, можат да влијаат на движењето на просеците кон нивната дневна стратегија за бинарни опции. Овие се корисни за елиминирање на мали, непредвидливи варијации во нивоата на цените.

Оваа стратегија е најефикасна кога пазарот е мирен, а нивоата на цените се помеѓу нивоата на поддршка и отпор. Подобро е да почекате пазарот да се стабилизира пред да започнете со тргување од 60 секунди.

Постои голем ризик многу брзо да изгубите големи суми пари. Ризиците може да се намалат доколку ги имате соодветните вештини за техничка анализа.

5-минутна стратегија

Трговците со бинарни опции исто така сакаат 5-минутно тргување со истекување. Тргувањата со датуми на истекување од 5 минути ја задржуваат нестабилноста на тргувањето од 60 секунди, но подобро го одразуваат целокупниот тренд, правејќи ги вашите предвидувања посигурни.

Стратегијата за бинарни опции од 5 минути, како и стратегиите од 60 секунди, бара од трговците да се потпираат на техничките индикатори, особено на графиконите со свеќници, исто како и стратегијата од 60 секунди. За да ги добиете најдобрите податоци, треба да ги прегледате во интервали од една минута. Ова е тип на трговија на кој треба да се фокусираме, а не стратегија што треба да се користи. Наместо тоа, треба да ги користите другите методи што ги прикажавме овде, и во 1-минутните и во 5-минутните занаети.

Стратегија за хеџинг

Хеџирањето на бинарни опции (исто така познато како „спарување“) е стратегија што ви овозможува истовремено да воспоставите повик и да ставите на исто средство. Трговецот може да ги намали своите загуби со „играње на двете“ затоа што секогаш ќе добијат нешто, без разлика каков ќе биде исходот.

Оваа стратегија е вкоренета во обложување. Евентуалните загуби ги „покривате“ со обложување на двете страни. Оваа стратегија им овозможува на трговците да отстранат многу од ризичните и шпекулативните аспекти од тргувањето со бинарни опции.

Овој пристап треба да се користи за да се пресмета профитот што ќе го имате при истекување за секое сценарио. Не сакате да изгубите пари. Ова не е секогаш можно и зависи од цените за барање и понуда, како и од процентуалните исплати од секој брокер.

Оваа стратегија за тргување со бинарни опции може сериозно да го ограничи вашиот профитен потенцијал бидејќи секогаш ќе треба да плаќате купување за секоја опција. Иако може да остварите некој профит, ризиците се минимални.

Straddle стратегија

Straddle е форма на хеџинг што најдобро се користи кога се присутни нестабилни пазари. Корисно е кога цената на средството најверојатно ќе се промени, но не и насоката. Оваа стратегија добро функционира со пристапот за трендови на вести. Ќе треба да бидете на врвот на важните најави.

Ако знаете дека средствата на компанијата на која се обложувате се однесуваат на известување за нивната заработка (што може да влијае на цените на акциите), ќе треба да се јавите и да ставите опција. Двете опции мора да истекуваат истовремено.

Стратегиите на бинарни опции ви дозволуваат да тргувате за и против средство, минимизирајќи го вашиот ризик. Може да играте и против тековните пазарни ниски падови (ставете кога расте, јавете се кога паѓа), за да го зголемите вашиот профит. Помали се шансите да се појават цени за купување или продавање.

Стратегија на Пинокио

Стратегијата на Пинокио ​​е именувана по одреден тип на свеќници што се прикажани на графикони. Свеќникот е пократок од „фитилот“, но е подолг. Фитилот се шири пропорционално на неговото тело кога сегашниот тренд не е таму за да остане. Ова е исто како на Пинокио ​​да му расте носот кога и да кажува лаги.

Ако цената на златото расте, но графиконот покажува дека цената наскоро ќе се сврти, тогаш можете да ја земете опцијата за ставање и да се обложите дека ќе падне. Сепак, оваа стратегија може да донесе значителен профит. Има некои предупредувања.

Вклучени се сериозни ризици. Трендовите постојат со причина. Тие не се менуваат или престануваат лесно. Ќе правите помалку веројатни предвидувања кога тргувате со стратегијата за бинарни опции на Пинокио. Големи се шансите да изгубите пари.

Кои се бинарни опции и како да се тргуваат со нив?

Бинарни опции, кои се договори за поедноставени опции, ја претвораат секоја трговија во предлози „да или не“: вклучените страни предвидуваат дали средството ќе има одредена цена на даден датум или не.

Можете да заработите или изгубите пари во зависност од вашето предвидување. Трета опција нема. Затоа е избрано името „бинарно“.

Треба да се запознаете со основите на бинарните опции пред да можете да изберете стратегија. Бинарни опции не ви даваат никаков вид на средства. Вие не ги поседувате акциите со кои тргувате и не добивате право на глас или дивиденди како сопствениците на акции.

Бинарни опции се одлична опција за оние кои сакаат да направат кариера од бинарни опции.

Ако инвеститорите се нахакан за некое средство, тие ќе купат бинарна опција. Инвеститорите кои веруваат дека цената на средството ќе падне ќе продаваат. Овие се исто така познати како „повик“ или „стави“.

Треба да се запомни и основите на бинарни опции дека не тргувате против брокерот туку против други трговци. Иако цената на барањето и понудата ги одредуваат трговците, вредноста секогаш е помеѓу 0 и 100 долари.

Сите занаети ќе завршат со да или не, како што веќе споменавме. Со други зборови, секој трговец ќе заработи или $0 или $100 (минус таксите и цената на која било опција).

Можеби ќе сакате да ја предвидите вредноста на среброто утре во пет часот. Бинарните занаети имаат датум на истекување што може да се постави на час, дневно или неделно.

Можете да ја купите бинарната опција за 60 долари ако мислите дека среброто ќе достигне 1.000 долари пред истекот. Лицето Б, од друга страна, мисли дека среброто ќе достигне или падне под 1.000 долари и ја продава опцијата по 40 долари

Ако среброто е навистина по штрајкната цена утре во 17:05 часот, ќе заработите 100 долари. Добивката ќе биде 40 долари (минус вложените 60 долари). Ова е познато како „во готовина“. Ако цените на среброто падне под 1.000 долари утре, ќе изгубите 60 долари, оставајќи ви со 0 долари.

Брокери за бинарни опции наплатуваат надоместоци за занаети без оглед на тоа дали тие резултираат со трговија. Ако вашата среќа не ви држи, таксата ќе биде под 0 долари.

Проценка на ризикот вклучен во тргувањето со бинарни опции

Проценката на ризикот е клучен дел од секоја стратегија за тргување со бинарни опции . Овој финансиски инструмент ја има предноста што однапред знае какви се ризиците и потенцијалните профити за секоја трговија. Нема да изгубите многу пари преку ноќ, само затоа што цената на акциите паѓа за некое средство.

Сè уште можете да изгубите многу пари ако не сте внимателни. Можете да тргувате со повеќе опции за Bitcoin истовремено, иако една трговија има ограничување од 100 долари. Можете да заработите повеќе пари, но може да изгубите повеќе во зависност од тоа колку е висок процентот на исплата.

Овие ризици се својствени за пазарот и не постои стратегија за тргување со бинарни опции што ќе ви помогне да ги елиминирате. Цените на понудата и барањето се добар показател за безбедноста на трговијата со бинарни опции. Овие цени ја одразуваат веројатноста да се изврши трговијата со бинарни опции.

Бинарните занаети кои најверојатно ќе се случат врз основа на технички показатели ќе имаат високи цени на понуда/побарување, честопати надминувајќи 80 долари. Ова ја зголемува почетната инвестиција и го намалува потенцијалот купувачите да ја загубат трговијата.

Бинарното тргување се случува на нестабилни пазари, така што цените за барање и понуда најверојатно ќе бидат поблиску до 50 долари. Ова значи дека трговците очекуваат шансите вредноста на средството да заврши на двата краја на штрајкувачката цена речиси да бидат еднакви.

Конечно, ако една акција веројатно нема да ја достигне штрајкувачката цена на истекување, нејзините цени на понудата и барањето ќе бидат многу ниски, околу 15 долари. Ова ви овозможува да остварите мал, но лесен профит ако ја продадете опцијата. Тоа е евтин начин за купување и има мали шанси за успех.

Практично секоја стратегија за бинарна опција која функционира зависи од проценката на ризикот. Пред да одиме понатаму, ајде да разговараме за ризиците поврзани со тргувањето со бинарни опции. Со опции – за разлика од традиционалното тргување со акции каде што можете да ги задржите акциите без оглед на падот на цената, може да ја изгубите целата ваша инвестиција ако пазарите не одат по ваш начин.

Има многу измами во тргувањето со бинарни опции, при што брокери нудат нефер услови и одбиваат да платат на трговците. Ако сте во САД, проверете дали брокерот е регулиран од Комисијата за тргување со фјучерси на стоки и Комисијата за хартии од вредност.

Последни мисли

Ги истакнавме врвните стратегии за тргување со бинарни опции што можете да ги користите кога работите со овој финансиски инструмент. Тие се корисни и за почетниците и за поискусните трговци, и секој од нив е уникатен.

Важно е да бидете свесни за сите ризици вклучени во тргувањето со бинарни опции. Никогаш не треба да се коцкате со пари што не можете да ги изгубите. Држете се до стратегиите што одговараат на вашето ниво на вештина и тргувајте со основните средства за кои сте добро упатени.

ЧПП:

Која стратегија е најдобра за тргување со бинарни опции

Ги истакнавме најдобрите стратегии што можете да ги користите за тргување со бинарни опции, секоја со свои добрите и лошите страни во зависност од условите на пазарот и вашето знаење.

  • Следете ги трендовите
  • Трендови во вестите
  • Стратегија за 60 секунди
  • Стратегија од 5 минути
  • Стратегија за хеџинг
  • Straddle стратегија
  • Стратегија на Пинокио

Дали бинарните опции можат да ви заработат пари?

Тргувањето со бинарни опции може да ви донесе пари. Но, тоа доаѓа со ризици и повеќето трговци ги губат своите пари со текот на времето ако не применат добри стратегии за тргување и добро управување со парите на нивното трговско портфолио.

Како да победите за 60 секунди бинарни опции?

Техничките индикатори се најважната работа на која можете да се потпрете кога тргувате 60 секунди. Прво мора да внимавате на едноминутните графикони со свеќници и да внимавате на нивоата на отпор и поддршка. За да се елиминираат варијациите својствени за овој тип на тргување, важно е да се земат предвид подвижните просеци.