Slide 1

Тргување со бинарни опции

Тргувањето со бинарни опции нуди нов иновативен начин за онлајн трговија со висок потенцијален профит за краток временски период.

Започнете да тргувате со бинарна опција на бесплатна демо сметка

Slide 2

Апликации за бинарни опции

Интерфејсите на новите апликации за тргување се јасни и интуитивни и нудат уште полесен пристап до пазарот во движење. Откријте ја најдобрата апликација за тргување со бинарни опции.

Slide 3

Тргување роботи

Ботови за тргување со бинарни опции се софтвери кои автоматски тргуваат за вас. Можете лесно да го удвоите, па дури и тројно вашиот приход врз основа на претходно дефинирани поставки.

Бинарни опции: иновативен начин за инвестирање

Бинарни опции се нови финансиски инструменти за тргување со флуктуации на цените на повеќе светски пазари. Бинарни опции може да се тргуваат со многу основни средства како девизни валути или акции. Бинарните опции се поедноставен начин за инвестирање на пазарот бидејќи се обложувате само на тоа дали цената на основните средства ќе се зголеми или падне во одреден временски период.

ОТЦ (без шалтер) брокери ги нудат овие типови на дигитални опции. Тие одговараат на нарачките од различни трговци. Можете да инвестирате само 1 долар или дури 1.000 долари. Се зависи од тоа каде тргувате со Бинарни опции.

Можете да започнете со бинарно тргување дури и ако сте почетник. Ова значи дека тргувате со виртуелни пари и не ризикувате вистински готовина.

Следете ги овие чекори за да започнете бинарно тргување:

 1. Изберете го средството со кое сакате да тргувате
 2. Прогнозирајте ги идните движења на цените (нагоре и надолу)
 3. Изберете го датумот на истекување на опцијата
 4. Можете да го изберете износот на инвестицијата за трговијата. Започнува од 1 $
 5. Изберете ја штрајкната цена и започнете со трговијата.
 6. Почекајте додека не се достигне рокот на употреба
 7. Во зависност од насоката на трговијата, цената мора да биде или повисока или пониска од вашата штрајкувачка цена.
 8. Добијте до 100%, или може да го изгубите износот на вашата инвестиција

За повеќе информации за тргувањето со бинарни опции, можете слободно да го видите нашиот целосен водич кој ви објаснува чекор по чекор како да тргувате со бинарни опции .

Предностите на бинарни опции

Бинарни опции за тргување нудат одличен начин за тргување во насока на средство или стока, без разлика дали тоа е за 60 секунди од сега или за 5 месеци од сега. Ако купите опција за повик и цената на основното средство е над штрајкуваната цена на времето на истекување, ќе го добиете целиот износ на исплата. Ако тргувањето истече и цената на основното средство е под штрајкуваната цена, ќе ја изгубите вашата инвестиција. Истата логика важи и во обратна ситуација. Можете да заработите пари дури и кога цената паѓа. Ако купите опција за продажба и цената падне, ќе ја вратите вашата инвестиција и исто така заработувате фиксен износ утврден во моментот на купување на опцијата. Тргувањето со бинарни опции е многу популарно бидејќи е многу лесно за разбирање и генерално нуди повисоки приноси во споредба со другите финансиски деривати.

Предности:

 • Вашите ризици се ограничени
 • Профитабилноста може да биде висока
 • Тргување за краткорочни и долгорочни
 • Едноставно за разбирање
 • Достапни се професионални платформи
 • Може да се користи во стратегија за хеџинг
 • Корисно на сите финансиски пазари

Недостатоци:

 • Тоа може да предизвика зависност
 • Има многу лоши брокерски компании.
 • Не е достапен во сите земји
Slide 3

Тргување роботи

Ботови за тргување со бинарни опции се автоматски системи за тргување кои му нудат на трговецот можност да ја автоматизира стратегијата за тргување. Овие алгоритамски софтвери за тргување се дизајнирани да ви овозможат да тргувате според однапред утврдени критериуми или да примените сопствени стратегии за тргување.

Дали бинарните опции се легални?

Многу трговци се прашуваат дали Бинарни опции се легални. Ова е клучно прашање кога станува збор за регулирано и безбедно тргување преку Интернет. Имаше многу измамници кои работеа во Binary Options. Овие прашања беа истакнати од регулаторите кои почнаа повеќе да го регулираат финансискиот производ.

Бинарни опции може да се тргуваат во 99 проценти од сите земји. Инвеститорите на мало може да подлежат на некои исклучоци.

Бинарни опции е легално за тргување.

Трговците на мало и инвеститорите можат да тргуваат со овој финансиски дериват. Со бинарни опции може да тргуваат и професионални трговци. Тргувањето може да се започне со пријавување со вистинскиот брокер. Некои брокери за бинарни опции можеби не се регулирани. Некои нерегулирани брокери се сериозни и искрени, но многу од овие компании не се. Ако сте во можност да тргувате со овие брокери, треба да бидете претпазливи. Но, во повеќето случаи, обично е легално да се отвори сметка за тргување со бинарни опции.

Дали бинарните опции се забранети во Европа?

Само професионални трговци смеат да тргуваат со Бинарни опции во Европа. Регулираните брокери во Европа не можат да прифатат трговци на мало за тргување со бинарни опции. Професионалните трговци ќе бараат повеќе од 500.000 евра и големи количини на тргување или финансиско образование. Можете да тргувате со Бинарни опции во Европа ако имате најмалку 2 од овие точки. Можете исто така да тргувате со офшор брокер, но е нерегулиран, ќе биде многу потешко да ги вратите парите ако се работи за измама.

Бинарни опции се легални во САД

Бинарни опции се официјален финансиски производ на Соединетите Американски Држави. Со бинарни опции може да тргуваат американски граѓани, но само ако тоа го прават со регулиран и лиценциран брокер во САД како што е  CFTC .

Регулативи за бинарни опции

Има многу малку брокери за бинарни опции кои се регулирани денес. Многу од нив не се регулирани. За различни земји важат различни прописи. Пред да се регистрирате за кој било брокер, проверете дали сте ги провериле прописите во вашата земја. Нашето искуство покажува дека повеќето брокери ќе прифатат клиенти од 90 проценти од земјите. Ако брокерот е со седиште во вашата земја, можете да ја проверите страницата на брокерот. Многу брокери ги блокираат клиентите да тргуваат со Бинарни опции во земји во кои тоа не го дозволуваат.

Повеќе информации за бинарни опции: