Најдобрите мобилни апликации за тргување со бинарни опции

Мобилното тргување стана популарен начин да се заработат повеќе пари. За да им го олеснат тргувањето на трговците, повеќето пазарни брокери развија мобилни апликации во последно време. Интелигентните трговци знаат дека во секој момент може да има време чувствителна можност. Понекогаш, ако имате пристап до вашата трговска сметка дури и кога не сте на терминалот, може да добиете многу повеќе пари.

Кои се другите придобивки од апликацијата за тргување со бинарни опции? Што ја прави мобилната платформа за тргување различна од останатите?

Многу брокери сега нудат мобилни апликации кои овозможуваат тргување со бинарни опции. Овие апликации им овозможуваат на мобилните корисници да тргуваат во движење со поедноставено искуство. Тие им дозволуваат да следат и да прават нарачки од нивните iOS или Android уреди.

Составивме листа на првите пет апликации за тргување со бинарни опции.

Најдобрите апликации за тргување со бинарни опции 2024 година

Топ апликации за тргување со бинарни опции
Апликација IQ Option:
IQ Option x е една од најдобрите апликации за тргување со бинарни опции, можете да ја преземете бесплатно од официјалната веб-страница на IQ Option. Сега имате повеќе опции за мобилни и таблет апликации, десктоп апликации и веб-верзија. Тргувањето меѓу платформите е најдобро што ве следи насекаде. Може да добиете демо сметка од 10.000 долари што може да се надополни бесплатно и да ја користите каде и да одите.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 95%
 • средства: Над 250+ девизни парови, акции , Crypto, Commodities, ETFs
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб, Android, iOS и Windows
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Pocket Option:
Pocket Option е еден од најбрзо растечките брокери за бинарни опции од 2017 до 2022 година. Брокерот нуди софистицирана апликација за тргување со бинарни опции која ви овозможува да тргувате со повеќе од 150 средства и можност да ги копирате профитабилните позиции на професионалните трговци. Можете да тргувате со бинарни опции со до 96% поврат на вашата трговија користејќи ги вашите паметни телефони и таблети со IOS или Android.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • Максимален профит: 96%
 • средства: 100+ акции, девизни парови на валута, Крипто, ETF, стоки.
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб, Android, iOS и Windows
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Quotex:
Quotex им нуди на овие клиенти можност да ја преземат нивната мобилна апликација за тргување за Android. Оваа апликација ви овозможува да тргувате со бинарни опции со широк опсег на средства. Корисниците со IOS уред можат да тргуваат директно на веб-апликацијата на брокерот.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 98%
 • средства: девизен курс, акции, стоки, ETF, Crypto
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: веб, Android
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Olymp Trade:
Оваа апликација за тргување овозможува тргување со 100+ средства со 30+ индикатори. апликацијата Olymp Trade му нуди на клиентот можност да тргува со бинарни опции, девизен курс, индекси и стоки. Оваа апликација за тргување ќе ви овозможи да тргувате, вежбате и анализирате на пазарот користејќи го вашиот паметен телефон.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 95%
 • средства: Forex, акции, индекс, стоки, ETF, Metals
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб, Android, iOS и Windows
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Deriv Go:
Корисниците можат да тргуваат со бинарни опции, девизен курс, криптовалути и синтетички индекси преку оваа апликација за тргување. Forex тргувањето може да се врши за време на пазарните часови. До криптовалутите и синтетичките индекси може да се пристапи 24/7 преку оваа онлајн платформа за тргување.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 95%
 • средства: Forex, акции, стоки, крипто, ЕТФ
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб, Android, iOS и Windows
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Binomo:
Binomo е популарна апликација за тргување со бинарни опции која им овозможува на трговците да тргуваат со над 70 средства, во зависност од нивниот тип на сметка. Достапни се професионални алатки за анализа на графикони.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 95%
 • средства: акции, стоки, крипто и девизен курс
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб апликација, Android, IOS, апликација Huawei
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација Expert Option:
На ExpertOption му веруваат над 55 милиони луѓе ширум светот и е еден од ретките целосно регулирани брокери. Регистрирајте се денес за да добиете нула провизија додека тргувате со најпопуларните дигитални средства во светот.
 
 • Мин. Депозит: $10
 • Мин. Трговија: $1
 • максимален профит: 95%
 • средства: акции, стоки, крипто и девизен курс
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: веб, Android, iOS и Windows
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација IQ Cent:
IQcent е брокер за CFD, девизен курс и бинарни опции основан во 2017 година. Оваа платформа за тргување е една од ретките што ви овозможува да тргувате со центи почнувајќи од 0,01 $. IQ Cent е добра апликација за тргување за трговец кој бара големи бонуси. Овој брокер обезбедува највисок бонус за тргување во индустријата со бонуси за тргување до 200% од вашиот депозит.
 
 • Мин. Депозит: $20
 • Мин. Трговија: 0,01 $
 • максимален профит: 95%
 • средства: 100+ девизен курс, акции стоки, ETF , и валутни парови.
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб
Преземете ја апликацијата ➤
Апликација BinaryCent:
Binarycent е водечка апликација за бинарни опции и CFD/Forex тргување, со минимална големина на тргување почнувајќи од 10 центи. Тие исто така нудат услуги прилагодени на инвеститори од сите сфери на животот. Binarycent нуди тргување со бинарни опции, тргување со девизен курс и CFD на нивната апликација. Можете исто така да ја финансирате вашата сметка и да вршите повлекувања. Binarycent исто така нуди голем бонус за депозит до 100%.
 
 • Мин. Депозит: $250
 • Мин. Трговија: 0,10 $
 • максимален профит: 95%
 • средства: 100+ крипто, стоки, акции, и валутни парови.
 • Демо сметка: Да
 • Платформа: Веб
Преземете ја апликацијата ➤

Придобивките од апликациите за тргување со бинарни опции

Тргувајте од каде било :

Мобилните апликации за тргување ви дозволуваат да тргувате од каде било, во секое време од кој било уред, доколку се поврзани на интернет.

Апликациите за тргување со бинарни опции нудат чисти и интуитивни интерфејси. Иако веб-локацијата за десктоп е одлична, мобилните апликации ви даваат поголема мобилност и полесен пристап до пазарот и тргување во движење. Овие апликации им нудат на трговецот и на инвеститорот пристап до сметката за тргување со бинарни опции од каде било и во секое време со паметен телефон.

Неверојатната пристапност што ја нудат овие мобилни апликации за тргување им овозможува на сите трговци да бидат во тек со новостите и ажурирањата. Со овие апликации, пристапот до пазарот е многу брз и можете да извршите трансакции во рок од неколку секунди ако ја имате апликацијата на вашиот телефон. Иако веб-локацијата нуди многу придобивки, таа не е толку оптимизирана за тргување во движење.

Полесен и побрз пристап до пазарите

Некои алатки можат да ви помогнат да го извлечете максимумот од искуството со вашите мобилни апликации, а исто така можете да пребарувате додатоци за инсталирање на вашиот мобилен уред. Додатоци се алатки кои можат да ви донесат многу информации за пазарот директно на вашиот почетен екран. Овие додатоци обезбедуваат моментален пристап до пазарот и ви овозможуваат да ги проверувате вашите занаети или да ги проценувате предупредувањата за ризик без да треба да ја отворите апликацијата.

Виџетите на пазарот може да се користат на ист начин како мобилните апликации и може да се инсталираат на повеќето уреди со најновиот оперативен систем.

Push известувања и предупредувања

Повеќето од најдобрите апликации за тргување за мобилни телефони му овозможуваат на трговецот да добива персонализирани притисни известувања и предупредувања за нивната трговија или развојот на пазарот.

Овие известувања и предупредувања се корисни за добивање на сите најнови информации за пазарот директно на вашиот мобилен уред. Повеќето мобилни апликации за тргување ви дозволуваат и да поставувате предупредувања и да конфигурирате пораки за ажурирања на портфолиото, предупредувања за ризик или понуди за ограничено време.

Може да пропуштите ретка трговија ако не го гледате пазарот. Овие известувања ви дозволуваат да ги следите најновите вести и настани од индустријата.

Леснотија на користење

Трговците со бинарни опции долго време се потпираат на тргување со веб-страници како нивен стандард. Најголемата област за гледање и повеќето статистики се достапни на десктоп компјутер. Благодарение на еволуцијата на технологијата и популарноста на мобилните уреди, развивачите на мобилни уреди ги приспособија апликациите за тргување со бинарни опции на мобилниот, така што тие се оптимизирани за пристап до истите информации како веб-локација на мобилен, а истовремено нудат удобно искуство за тргување.

Што да барате за да ја изберете најдобрата апликација за тргување со бинарни опции

Компатибилност со оперативен систем

Важно е да потврдите дека брокер нуди апликација за вашиот мобилен телефон пред да се регистрирате кај брокер за тргување со бинарни опции. Многу брокери нудат апликации и за уреди со Android и iOS, но не сите. Телефоните со Android можат да преземаат само апликации за Android. Ова важи и за корисниците на iOS. Брокерите за бинарни опции кои нудат повеќе апликации за тргување им даваат на корисниците поголема флексибилност и им дозволуваат да ја изберат најдобрата апликација за нивниот уред.

Различни средства за тргување со бинарни опции

Важно е да имате пристап до средствата со кои сакате да тргувате и да можете да пристапите до различните типови на бинарни опции. Повеќето популарни брокери нудат високи/ниски опции, кои се наједноставниот тип на бинарни опции. Оваа платформа исто така ви овозможува да тргувате со други видови опции како што се опциите Над/Под и Подолу, оваа опција е исто така многу едноставна. Некои брокери, покрај стандардното тргување со бинарни опции, нудат и други средства и финансиски деривати. IQ Option.com на пример, исто така, им нуди на своите клиенти можност за тргување со CFD, девизен курс, крипто-валути и стоки, како и акции, индекси, ETF.

Безбедност и сигурност

Безбедноста е точка што треба да се земе предвид, особено ако депонирате значителна сума пари на апликација за тргување со бинарни опции.
Корпорацијата за заштита на инвеститорите во хартии од вредност е непрофитна организација која има за цел да го заштити капиталот на инвеститорите, им овозможува да ги компензира инвеститорите во случај на лоши практики на брокерските друштва и покрива стотици илјади долари хартии од вредност и готовина.

Апликацијата за тргување со бинарни опции треба да биде опремена со систем за автентикација во два чекора, како и со различни безбедносни карактеристики како што е шифрирање SSL при поврзување со веб-страницата на брокерот. Овие апликации исто така треба да имаат корист од безбедноста на транспортниот слој и сите други безбедносни мерки на високо ниво. TLS е дизајниран да ги заштити вашите податоци користејќи најсовремени алгоритми за шифрирање кога се поврзувате со серверите со вашиот мобилен уред.

Демо сметка за тргување со бинарни опции

За да испробате апликација за тргување со бинарни опции, секогаш вреди да ја испробате на бесплатна демо сметка. Повеќето апликации за тргување ви дозволуваат да тргувате бесплатно преку демо-режим пред да започнете да депонирате пари на нивната платформа. Овие мобилни апликации може да се користат за отворање бесплатна демо сметка што ќе ви овозможи бесплатно да тргувате со неколку илјади долари виртуелни пари.

Бинарни опции се финансиски инструменти со висок ризик/висок поврат и затоа носат високо ниво на ризик.
Отворањето демо сметка на овие апликации за тргување ви овозможува да вежбате тргување со бинарни опции со виртуелни средства, што ви овозможува да тренирате и вежбате без ризик од загуба. Демо сметките ви овозможуваат да разберете додека се запознавате со ризиците вклучени во тргувањето со реални средства. Демо сметките се одлични за трговците почетници бидејќи им овозможуваат да вежбаат и експериментираат со нови стратегии за тргување без ризик.

Практични методи за депозит

Апликациите за тргување со бинарни опции треба да обезбедат методи за депонирање и повлекување што функционираат за вас. Најдобрите апликации за тргување им нудат на своите клиенти широк спектар на начини на плаќање и не наплаќаат никакви такси. Средствата за плаќање се разликуваат во зависност од онлајн брокерската платформа што ја користите и други фактори како што е вашата земја на живеење. Еве краток список на најпопуларните опции за повлекување и депонирање пари на апликација за тргување:

 • Дебитни картички
 • Кредитни картички (Visa Mastercard, Maestro, Mastercard)
 • Скрил
 • Нетлер
 • Webmoney
 • Криптовалута

Некои апликации за тргување со бинарни опции, исто така, ви даваат можност да вршите автоматски трансфери на вашата трговска сметка.

Оваа функција ви овозможува автоматски да ја надополнувате вашата трговска сметка на неделна, двонеделна или месечна основа, како и квартално. Овој пристап ви овозможува да имате доволно средства во секое време без рачно да ги извршите вашите трансфери.

Бонуси за депозити

Некои апликации за тргување со бинарни опции нудат бонус за депозит по креирањето на вашата сметка. За да го добиете вашиот бонус од овие апликации, едноставно треба да ја преземете апликацијата и да креирате профил. Потоа мора да направите минимален депозит кој варира од брокер до брокер. Различните бонуси зависат од различни фактори како што се депонираниот износ, вашата земја на живеење и други параметри.

На пример, Quotex ќе ви понуди бонус од 30% на вашиот прв депозит. Други брокери како IQ cent ви нудат до 100% од вашиот депозит додека други онлајн брокерски компании како Binary.com и IQ Option не нудат бонуси.

Брзи и лесни повлекувања

Иако повлекувањата може да варираат од апликација до апликација, најдобрите апликации за тргување со бинарни опции ви дозволуваат брзо да ги извршите вашите повлекувања кога сакате да располагате со вашите пари. Сè што треба да направите е да се најавите на вашата сметка. Кликнете на копчето за повлекување. Изберете ја сумата за повлекување. Најпопуларните апликации за тргување генерално ви дозволуваат да депонирате и повлечете пари во рок од три до десет дена.

Исто така, не двоумете се да ги погледнете цените на брокерите бидејќи некои брокери за бинарни опции наплаќаат такси за повлекување и други такси, како што е такса за конверзија при повлекување од вашата сметка. Некои бараат од вас да поднесете документи со вашето барање за повлекување.

Некои брокери може да побараат и документи како документ за лична карта издадена од владата (како пасош или возачка дозвола), како и информации за вашето место на живеење, како што се сметки за комунални услуги или извод од банка што ја содржи вашата адреса на живеење.