Преглед на бинариум

Оценка: 4.0 out of 5.0 stars

 • Бесплатна демо сметка: да
 • Исплата: до 91%
 • Бонус: до 100%
 • Средства: 78 девизен курс, стоки, акции, крипто

Ако барате да ја одредите доверливоста на Binarium како брокер за бинарни опции, спроведов сеопфатен тест откако имав многу искуство на финансиските пазари. Врз основа на моите наоди, ќе ви дадам детални повратни информации за да ви помогнам да донесете информирана одлука. Во овој преглед, можете да стекнете подлабоко разбирање за функциите, понудите и опциите за повлекување на брокерот. Понатаму, ќе ви обезбедиме водич чекор-по-чекор кој ќе ви помогне да научите како ефективно да тргувате на оваа платформа.

Брз преглед на Binarium:

Брокер Бинариум
📅 Основана 2012 година
⚖️ Регулатива Не е регулирано
💻 Демо Да
💳 Минимален депозит 10 долари
📈 Минимална трговија $1
📊 Средства 78 Forex, акции, криптовалути, стоки, индекс
💰 Враќање на инвестицијата До 91%
🎁 Бонус до 100%
💵 Методи на депозит Крипто, е-паричник, жичен трансфер, кредитни картички, дебитни картички
🏧 Начини на повлекување Крипто, е-паричник, жичен трансфер, кредитни картички, дебитни картички
📍Седиште Канцеларија 02, 9 Кападокијас, Дасуполи, 2028 година, Никозија, Кипар
💹 Типови на трговија Високо/ниско, турбо
💻 Платформа за тргување Веб, iOS, Андроид
🌎 Јазик Англиски, руски, украински, шпански, португалски, турски, тајландски, виетнамски, индонезиски, казахстански, арапски, хинди
👨‍💻 Социјално тргување бр
🕌 Исламска сметка бр
⭐ Оцена 4/5

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)

Што е Бинариум?

Binarium е добро воспоставен брокер за Binary Options кој работи од 2012 година. Со помош на една платформа, можете лесно да се вклучите во трговски активности на различни финансиски пазари, како што се forex, криптовалути и стоки. Ова ја елиминира потребата од повеќе платформи и ви обезбедува рационализирано трговско искуство. Седиштето на компанијата е во Suite 305, Griffin Corporate Centre, PO Box 1510, Beachmont, Kingstown, St. Vincent and the Grenadines. Компанијата има основано канцеларии на различни локации, вклучувајќи ги Кипар, Украина и Латвија. Ова им овозможува да работат во различни региони и да се грижат за различен опсег на клиенти и пазари.

Брокерската фирма ги поздравува трговците од различни земји ширум светот. Тие имаат разновидна база на клиенти што зборуваат различни јазици и имаат изградено голем тим за поддршка за да ги задоволат потребите на нивната меѓународна клиентела. Бинариум дава приоритет на безбедноста на средствата на клиентите со користење на европските банки за депонирање и повлекување. Ова осигурува дека процесите се придржуваат до строгите банкарски регулативи и обезбедува дополнителен слој на сигурност за финансиските трансакции на клиентите.

Факти за Бинариум:

 • Брокерот за бинарни опции основан од 2012 година
 • Трговец на повеќе од 100 различни пазари
 • Меѓународен брокер за бинарни опции
 • Банките на ЕУ за средства на клиентите
 • Поддршка на различни јазици

Добрите и лошите страни на Binarium

Иако Binarium може да биде реномиран брокер, важно е да се признае дека ниту еден брокер не е беспрекорен. Со цел да се добие сеопфатно разбирање за Binarium, неопходно е да се испитаат и неговите предности и недостатоци. Со оценување на неговите силни и слаби страни, поединците можат да донесат информирани одлуки кога го разгледуваат Binarium како претпочитана опција за посредување.

Предности:

 • Демо-сметка од 10000 УСД може повторно да се вчита
 • Бесплатен бонус на првиот депозит
 • Брзо извршување
 • Огромен опсег на бинарни опции на валути на Forex
 • Само минимален депозит од 10 долари

Недостатоци:

 • Не е регулирано
 • Нема алгоритамско тргување
 • Само бинарни опции на девизни валути и криптовалути

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)

Регулатива за бинариум

Кога станува збор за избор на брокер за бинарни опции, регулативите играат клучна улога. Регулаторниот надзор гарантира дека брокерот работи во согласност со утврдените правила и стандарди, обезбедувајќи ниво на доверба и сигурност за трговците. Важно е да изберете брокер кој е регулиран од реномирани власти за да ги заштити вашите инвестиции и да обезбеди фер тргување.

Една од лошите страни на Binarium е тоа што нема регулација, што може да се смета за јасен недостаток. Без соодветна регулатива, може да има потенцијални ризици и недостаток на надзор во работењето и практиките на компанијата. Важно е да го земете предвид овој аспект пред да донесете какви било одлуки или инвестиции со Binarium. Binarium се издвојува меѓу другите брокери поради неговата доверлива репутација. Во нашиот тест, откривме дека сите депозити и повлекувања се постапуваа беспрекорно, овозможувајќи им на корисниците лесно да ги наплатат своите добивки без никакви проблеми.

Binarium е познат по своите силни безбедносни мерки, што го прави сигурна платформа за многу корисници. Со своите SSL шифрирање и робусни протоколи за заштита на податоците, Binarium ја обезбедува безбедноста и доверливоста на корисничките информации.

Средства и пазари

Binarium нуди широк избор од над 78 различни средства за тргување на нивната платформа. Тие постојано се стремат да ги подобрат и прошират своите понуди, обезбедувајќи подобро искуство за тргување за нивните корисници. Тргувањето со бинарни опции нуди флексибилност во однос на временските рамки. Трговците имаат можност да се вклучат во краткорочни или долгорочни тргувања врз основа на нивните преференции и инвестициски цели. Понатаму, Binary Options им овозможуваат на поединците да шпекулираат и за растечките и за опаѓачките пазари, обезбедувајќи можности за профит без оглед на насоката на пазарот. Платформата нуди широк спектар на времиња на истекување за тргување. Имате опција да тргувате пократко од 60 секунди или да изберете подолго време на истекување, како што е 1 месец или повеќе. Оваа флексибилност ви овозможува да ги приспособите вашите занаети според вашите преференции и стратегија за тргување.

Бинарни опции, еден вид финансиски инструмент, може да се класифицираат во две категории: „Турбо“ и „Бинарни“. Турбо опциите се однесуваат на краткорочни занаети, додека бинарните опции се поврзани со долгорочните занаети. Со оваа платформа, имате флексибилност да започнете тргување со само 1 долар , што ја прави достапна за секого. Минималниот потребен депозит е само 10 УСД , што ви овозможува да инвестирате која било сума што одговара на вашиот буџет и преференции. Кога станува збор за ова прашање, важно е да се забележи дека не постојат никакви ригидни правила. Сепак, вреди да се спомене дека типичниот поврат на инвестицијата за повеќето пазари се движи од 80% до 91%. Оваа статистика укажува на потенцијалната профитабилност и успех што може да се постигне во различни индустрии.

Условите за трговците:

 • Тргувајте со девизен курс, криптовалути и стоки
 • Тргувајте со краткорочни и долгорочни бинарни опции
 • Започнете со тргување со само 1$
 • Минималниот депозит е 10$
 • Повратот на инвестицијата е помеѓу 80-90%

Платформа за тргување:

Во следниот текст, ќе ви дадам сеопфатен преглед на платформата за тргување позната како Binarium. Оваа платформа за тргување е дизајнирана да биде достапна на кој било уред, давајќи ви погодност да тргувате дури и од вашиот мобилен телефон. По првичната проверка, софтверот се чини дека е јасен и лесен за користење. На сликата подолу, можете да видите директна слика од екранот на платформата во акција со стохастички индикатор и јапонска табела со свеќи.

Слика од екранот на платформата за тргување Binarium

Платформата за тргување Binarium е минималистичка и софистицирана и ќе одговара на повеќето трговци со бинарни опции. На оваа платформа, можете да додавате графикони во вашите омилени временски скали, како и да ги користите најчесто користените индикатори во тргувањето. Некои платформи за тргување нудат повеќе опции од Binarium, но оваа платформа ги вклучува повеќето од најкорисните алатки и индикатори за графирање.

Алатки и индикатори за цртање графикони

За да се спроведе сеопфатна техничка анализа, трговците често користат различни типови на графикони и индикатори. Во претстојниот дел, ќе покажам како оваа платформа може ефективно да ја олесни точната анализа на податоците и да помогне во донесувањето информирани одлуки за тргување.

Во долниот лев агол на екранот, ќе најдете мени што ви овозможува да ја приспособите табелата по ваш избор. Ова мени нуди повеќе од 4 различни типови на графикони од кои можете да изберете. Кога станува збор за визуелизирање на податоците, имате повеќе опции: линии, свеќници и табели. Секој од овие типови графикони има свои предности и може да се прилагоди за да одговара на вашите потреби. Без разлика дали сакате да прикажувате трендови или да истакнете одредени точки на податоци, имате флексибилност да ја прилагодите видливоста по потреба. Покрај тоа, платформата за графикони нуди над 16 индикатори и голем број технички алатки за цртање. Трговците исто така имаат флексибилност да ги приспособат своите алатки со само неколку едноставни кликања, овозможувајќи персонализирано тргување искуство. Верувам дека Binarium им обезбедува на трговците доволен опсег на алатки за ефикасно извршување на нивните занаети.

Во горното мени на платформата, имате можност лесно да се префрлате помеѓу различни пазари и да гледате графикони. Оваа функција е особено корисна бидејќи овозможува повеќекратно поставување на графикони, овозможувајќи ви активно да тргувате и да следите повеќе пазари истовремено. Ова го издвојува од другите платформи кои можеби не нудат таква флексибилност.

Извршување на наредбите

За трговците на пазарот на бинарни опции, постигнувањето оптимално извршување е од клучно значење. Ова е особено точно за краткорочните тргувања со бинарни опции, каде што влезната точка на вашата трговија игра клучна улога во одредувањето на вашиот успех. Врз основа на моето лично искуство, опширно го тестирав извршувањето на платформата за тргување и можам со сигурност да кажам дека е една од најбрзите што сум ги сретнал. Влегувањето на пазарот со Binarium не треба да претставува никакви проблеми. Оваа платформа за тргување нуди кориснички интерфејс и низа алатки кои ќе им помогнат на трговците да донесуваат информирани одлуки. Со Binarium, можете да пристапите до различни пазари и потенцијално да профитирате од профитабилните можности.

Приспособлив график:

 • Различни типови графикони
 • Повеќе од 50 различни индикатори
 • Алатки за цртање и анализа
 • Прилагодете ја вашата анализа
 • Мулти-графирање

Како да тргувате со Binarium?

Тргувањето со бинарни опции следи јасен концепт. Од трговците се бара да ја предвидат идната насока на движење на средството, дали ќе се зголеми или ќе падне во вредноста. Терминот „Бинарни опции“ се однесува на тип на финансиска инвестиција што вклучува само два можни исходи. Ова име е изведено од фактот дека постојат исклучиво два избора достапни во овој инвестициски метод. Кога тргувате, важно е да се разбере дека постојат два можни исходи: победа или губење. Исходот зависи од тоа дали цената е повисока или пониска од вашата влезна точка на крајот од времето на истекување.

Како да тргувате:

 1. Направете прогноза за движењето на пазарот (користејќи анализа и повеќе)
 2. Изберете време на истекување кога ќе заврши Бинарната опција
 3. Инвестирајте која било сума (почнувајќи од 1 $)
 4. Инвестирајте во растечки или опаѓачки пазари со еден клик (купи или продаде)
 5. Добијте висок поврат на инвестицијата или изгубите го износот на вашата инвестиција

Маска за нарачка на бинариум

Тргувањето на финансиските пазари со бинарни опции често се смета за едноставно и едноставно. Овој тип на тргување нуди само три опции за трговците да изберат, што го прави процесот на донесување одлуки релативно полесен во споредба со другите форми на тргување.

 1. Време на истекување
 2. Износ на инвестицијата
 3. Купувајте или продавајте пазари

Ако имате какви било прашања или ви треба помош, платформата е тука за вас деноноќно со својата 24/7 поддршка. Дополнително, тие обезбедуваат корисни ресурси како што се видео упатства и сеопфатен дел за ЧПП специјално дизајниран да им помогне на почетниците. За да се обезбеди правилна употреба на овој финансиски производ, се препорачува да стекнете одредена практика. На почетниците им се советува да започнат со бесплатната демо сметка на Binarium за подобро разбирање и запознавање со производот. Ова ќе им помогне на корисниците самоуверено да се движат низ платформата пред да преминат на вистински занаети.

Бинариум демо сметка

Демо сметка е вид на сметка која им овозможува на корисниците да симулираат тргување и инвестициски активности користејќи виртуелни пари. Тоа дава можност да се практикува користење на платформата за тргување без никаков финансиски ризик бидејќи не се вклучени вистински пари. Демо-сметката е дизајнирана да го симулира искуството на тргување со вистински пари. Тоа им овозможува на корисниците да ги практикуваат своите стратегии за тргување и да се запознаат со платформата без никаков финансиски ризик.

Binarium ви дава можност да ја истражите нивната платформа и да ги подобрите вашите стратегии за тргување без никаков ризик, нудејќи бесплатна демо сметка од 10.000 долари. Ова им овозможува на трговците да ја тестираат платформата и да стекнат драгоцено искуство пред да инвестираат вистински пари. Дополнителна придобивка од користењето на практична сметка е можноста да се истражуваат нови пазари и да се започне со тргување со нив. Оваа функција е особено корисна за почетници кои штотуку почнуваат со тргување со бинарни опции. Важно е брокерите за бинарни опции, како што е Binarium, да го понудат ова решение за да се осигураат дека нивните корисници имаат шанса да научат и да се запознаат со различни пазари пред да ризикуваат вистински средства.

 • Бесплатна и неограничена демо сметка е достапна за корисниците да ја испробаат и истражуваат. Ова ви овозможува да ги тестирате карактеристиките и можностите на производот без никакви ограничувања или ограничувања.
 • Пополнете ја вашата сметка без напор со само еден клик .

Видови бинариумски сметки

Бинариум нуди различни типови на трговски сметки. Еве брз преглед на различните типови на сметки достапни на Binarium, како и предусловите за отворање на овие видови трговски сметки.

Видови бинариумски сметки Започнете сметка Стандардна сметка Деловна сметка Премиум сметка ВИП сметка
Износ на депозит 5 до 99,99 $ 100 до 499,99 $ 500 до 1 999,99 $ 2 000 до 4 999,99 $ 5000 долари
Тргување средства 46 53 61 73 78
тргување * 0% 5% како бонус
10% како бонус
12,5% како бонус 15% реални средства
Ограничување за повлекување, дневно / неделно 50 $ / 100 $
200 $ / 500 $ 500 $ / 2000 $ 1 500 $ / 4 000 $ 15 000 $ / 100 000 $
Ограничување по барање за повлекување 25 долари 50 долари 100 долари 250 долари Нема ограничување
Обработка на барањето за повлекување До 5 работни дена До 3 работни дена До 2 работни дена До 1 работен ден
До 1 работен ден
Тип на трговска соба Трговска соба Трговска соба Трговска соба
Бизнис
Трговска соба
Бизнис
Трговска соба
Бизнис, ВИП
Истовремено отворени занаети 100 долари 250 долари 1000 долари 2500 долари Нема ограничување

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)

Започнете сметка:

Ајде да ги разгледаме важните детали поврзани со почетната сметка. Кога правите депозит, можете да започнете со сума што се движи од 5 до 99,99 долари. Во однос на средствата за тргување, достапни се 46 опции од кои можете да изберете. За повлекувања, постојат одредени ограничувања. Можете да повлечете до 50 долари дневно или до 100 долари неделно. Дополнително, секое барање за повлекување има ограничување од 25 долари. Имајте предвид дека барањата за повлекување може да потраат до 5 работни дена за да се обработат. Што се однесува до трговската соба Binarium, немате пристап до оваа функција со „Start Account“, и на крај, имате можност да имате до $100 во истовремени отворени занаети.

Стандардна сметка

Сметката Binarium Standard нуди низа карактеристики и придобивки за трговците. За да отворите сметка, потребен е минимален износ на депозит од 100 до 499,99 УСД. Како бонус, трговците можат да уживаат во замена од 5%. Со оваа сметка, ќе имате пристап до 53 средства за тргување, обезбедувајќи ви различни опции за тргување. Кога станува збор за повлекувања, постојат одредени ограничувања. Лимитот за повлекување е поставен на 200 долари дневно и 500 долари неделно. Дополнително, секое барање за повлекување има ограничување од 50 долари. Важно е да се напомене дека времето за обработка на барањата за повлекување е три работни дена. За жал, нема достапни информации за специфичните карактеристики или функционалности на трговската сала. И на крај, со сметката Binarium Standard, трговците можат да имаат истовремено отворени занаети до $250 во секое време.

Бизнис сметка

Бинариум нуди опција за деловна сметка за трговците. За да се отвори овој тип на трговска сметка, минималниот износ на депозит се движи од 500 до 1.999,99 долари. Како бонус, трговците добиваат замена од 10%. Платформата за тргување обезбедува пристап до 61 различни средства за тргување. Во однос на повлекувањата, постојат одредени ограничувања. Трговците можат да повлечат до 500 долари дневно и до 2.000 долари неделно. Дополнително, постои ограничување од 100 долари по барање за повлекување. Времето за обработка на барањата за повлекување е обично до 2 работни дена. Во рамките на трговската соба Бинариум, трговците имаат капацитет да имаат повеќекратни занаети отворени истовремено со вкупна вкупна вредност до 1.000 долари.

Премиум сметка

Binarium нуди опција за премиум сметка со различни поволности. За да ја отворите оваа сметка, треба да депонирате износ помеѓу 2000 и 4999,99 УСД. Како бонус, ќе добиете замена од 12,5%. Имате 73 средства за тргување на располагање од кои можете да изберете. Кога станува збор за повлекувања, постои ограничување од 1.500 долари дневно и 4.000 долари неделно. Дополнително, секое барање за повлекување има максимална граница од 250 долари. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од еден работен ден. Овој тип на сметка ви дава пристап до Бизнис трговската соба и овозможува истовремено отворање на занаети до 2.500 долари во вредност.

ВИП сметка

Со Binarium VIP сметката, имате можност да депонирате 5.000 долари и да уживате во трампа од 15% во реални средства. Оваа ексклузивна сметка ви овозможува пристап до 78 трговски средства. Кога станува збор за повлекувања, имате дневен лимит од 15.000 долари и неделен лимит од 100.000 долари. Сепак, не постои ограничување на износот по барање за повлекување. Бидете сигурни дека барањата за повлекување се обработуваат во рок од еден работен ден. Дополнително, како ВИП-член, имате пристап до Бизнис трговската соба и можете да уживате во тргувањето без ограничувања на бројот на отворени тргувања истовремено.

Бинариум Пријавете се

Отворањето сметка со Binarium е едноставен процес. Сè што треба да направите е да ја наведете вашата адреса за е-пошта и да креирате безбедна лозинка. Откако ќе го направите ова, ќе добиете пристап до нивната платформа за тргување погодна за корисниците. За пристап до сите карактеристики и функционалности на брокерот, потребно е корисниците да го дадат своето целосно име и е-пошта и телефонски број. Сепак, на Binarium, постои исклучок каде што корисниците можат да тргуваат без да поминат низ процес на верификација.

 1. Креирањето сметка е брзо и лесно, за што е потребно помалку од една минута за да се заврши.
 2. Имате две опции кога станува збор за користење на платформата Binarium: можете или да депонирате вистински пари или да ја искористите бесплатната демо сметка. Депонирањето вистински пари ви овозможува целосно да ги искусите придобивките и карактеристиките на нашата платформа, додека бесплатната демо сметка обезбедува средина без ризик за вежбање и запознавање со нашите услуги.
 3. Започнете со тргување

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)

Депонирање и повлекување

Методи на депонирање и повлекување на Binarium
Начини на плаќање на депозит и повлекување на Binarium

Депозит

Кога станува збор за тргување на платформата, Binarium го прави брзо депонирањето пари. Тие нудат широк избор на начини на плаќање и за депозити и за повлекувања , давајќи ви флексибилност и удобност во управувањето со вашите средства. Достапните начини на депозит може да варираат во зависност од вашата земја. Вообичаените опции вклучуваат кредитни картички (Visa, Mastercard), Neteller, Qiwi, Yandex-money, Webmoney, China UnionPay, жични трансфери, криптовалути и разни други. Препорачливо е да проверите со вашата специфична локација за да одредите кои методи се поддржани.

За да започнете, се што ви треба е минимален депозит од 10 долари. Бидете сигурни дека нема скриени надоместоци вклучени во вашите трансакции. Дополнително, почетниот депозит е потполно бесплатен.

Повлекување

Кога станува збор за повлекувања, процесот што се користи е ист како и за депозитите. Вреди да се напомене дека Binarium не наплаќа никакви надоместоци за повлекувања . Сепак, може да има случаи кога вашиот давател на плаќања наметнува такса. На платформата за тргување Binarium, компанијата обезбедува транспарентен процес каде што можете лесно да забележите дека исплатите се вршат во рок од 24 часа. Имајте предвид дека во некои случаи, обработката на плаќањата може да потрае подолго од вообичаената тридневна временска рамка. Ова доцнење може да се случи поради неработни денови како што се викенди или државни празници. Важно е да го имате на ум ова кога очекувате исплата или кога правите финансиски аранжмани.

 • Депозитите и повлекувањата во Binarium се целосно ослободени од какви било такси. Можете да уживате во удобноста на управување со вашите средства без никакви дополнителни трошоци.
 • Со практичноста на електронските начини на плаќање, депозитите сега можат да се направат веднаш. Ова значи дека не треба да чекате со денови за вашите средства да станат достапни.
 • Повлекувањата обично траат 1-3 дена за да се обработат, осигурувајќи дека ќе ги добиете парите навремено.

Бонус и промоции

Бонус понуден од Binarium
Бинариум бонус

Binarium им овозможува на трговците голем поттик – тие нудат бесплатен бонус за првиот депозит на платформата. Згора на тоа, тие имаат достапни дополнителни специјални програми за бонуси, додавајќи повеќе вредност на искуството за тргување. Бонусот што го добивате е директно поврзан со износот на вашиот депозит. Има потенцијал да надмине 100% од вашиот првичен депозит, што е прилично дарежливо. Сепак, постојат одредени услови кои мора да се исполнат пред да можете да го повлечете овој бонус. За да се исполнат барањата за бонусот, потребно е да се постигне обем на тргување кој е 40 до 50 пати поголем од износот на бонусот.

Ако добиете бонус од 100 долари, потребно е да завршите обем на тргување во опсег од 4.000 до 5.000 долари. Ова значи дека ќе треба да се вклучите во занаети во вкупна вредност од тој износ. Според моето искуство, можно е тоа да се случи доста брзо. Нудењето бонуси може да биде ефективна стратегија за подобрување на вашата трговска сметка и потенцијално зголемување на вашите средства.

Ве молиме да ги разгледате условите и условите за бонусот. Овие услови се прикажани отворено на платформата за тргување, со што се обезбедува транспарентност. Износот на бонусот зависи од исполнувањето на специфичните барања наведени во овие услови.

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)

Бинариумски турнири

Бинариум организира и бесплатни и платени турнири за своите корисници.

Бесплатните турнири се организираат како еднодневни настани на неделна основа, особено во понеделник, среда и петок. Овие турнири им обезбедуваат на учесниците можност да се натпреваруваат без никакви влезници или трошоци. За да учествувате, се што треба да направите е да го завршите процесот на регистрација. Наградниот фонд е поставен на 1.500 долари, а победниците ќе ги добијат своите награди во форма на бонус без депозит. Сепак, имајте предвид дека овој бонус ќе бара одредена обработка пред да може да се повлече. Важно е да се напомене дека правилата поврзани со бонуси без депозит се применуваат конкретно за паричните награди што ги добивате кога учествувате и добивате бесплатен турнир.

Платените турнири се еден вид турнир каде што учесниците треба да платат мала надокнада, која обично се движи од 5 до 15 долари за да влезат. На овие турнири наградите што им се доделуваат на победниците се доделуваат како вистински пари. Сепак, важно е да се забележи дека добивките обично треба да поминат низ чекор на обработка пред да можат да бидат повлечени од учесниците. Во случај да нема обем на тргување на реалната сметка, компанијата го задржува овластувањето да го задржи плаќањето на наградата. Платените турнири на Binarium доаѓаат во различно времетраење, кои се движат од дневно до месечно. Специфичното времетраење за секој турнир е јасно наведено во одредбите и условите обезбедени од Бинариум. Погрижете се да ги прегледате овие услови пред да учествувате на кој било турнир.

Binarium Tradeback

Tradeback е форма на компензација која има за цел делумно да ги надомести загубите настанати на вистинска трговска сметка во текот на претходната недела. Тоа служи како начин да се обезбеди одредено финансиско олеснување за трговците кои можеби доживеале неуспеси во нивните трговски активности. За да добиете повратен кредит, важно е да се забележи дека тој важи само ако вашата трговска активност за неделата резултирала со вкупна загуба. Ова значи дека бројот на занаети што завршиле како непрофитабилни треба да го надмине бројот на профитабилни занаети спроведени од вашата вистинска сметка во текот на таа одредена недела. Износот и форматот на Tradeback, без разлика дали тоа е во форма на бонус или вистински средства, зависи од типот на вашата сметка. За детални информации за ова, ве молиме погледнете го делот Видови сметки на официјалната веб-страница на Binarium.

Кога се кредитира Tradeback?

Тргувањето, доколку е подобно, се кредитира на вашата сметка секој вторник во 00:00 GMT+0.

Како можам да го повлечам мојот Tradeback од Binarium?

Повлекувањето на замена следи постапка слична на онаа на редовното повлекување бонус. Всушност, често е уште полесно да се повлече Tradeback кој е акумулиран во бонусната сметка. Откако ќе достигнете обем на тргување од x20, или x40 во случај да сакате да добиете бонус, ќе можете да продолжите со назначената акција.

Имателите на ВИП сметки уживаат посебна предност кога станува збор за повлекување на Tradeback. За разлика од редовните корисници, тие го добиваат износот на замена како реални средства без потреба од никаква обработка. Ова значи дека имателите на ВИП сметки можат веднаш да ги повлечат своите средства, обезбедувајќи им поголема флексибилност и погодност.

Како се пресметува замена?

Пресметката на Tradeback е конкретно базирана на загуба на реални средства. Не ги зема предвид какви било загуби настанати со бонус средства. Кога и бонус и реални средства се користат за тргување, важно е да се забележи дека само реалните средства ќе се земат предвид при пресметување на загубите за целите на Tradeback.

Платформата го одредува тргувањето користејќи специфична формула. Ја множи загубата од претходната недела со процентот на замена доделен на типот на сметката. Вреди да се напомене дека повисоките статуси на сметката одговараат на повисоки проценти за исплата.

Да претпоставиме дека сопственикот на деловната сметка претрпел загуба од 1.000 УСД во текот на минатата недела со стапка на одбивање од 10%. Во овој случај, Tradeback ќе се пресметува на следниов начин: 1.000 $ помножено со 10% е еднакво на $100.

Како да се оневозможи Tradeback?

За да го оневозможите Tradeback во вашата лична сметка, едноставно одете до делот Tradeback опции. Оттаму, ќе можете да ги најдете потребните поставки за да ја исклучите оваа функција. Имате флексибилност да ја активирате услугата кога сакате. Сепак, важно е да се забележи дека ако тргувањето е оневозможено во одреден период, нема да ги исполнувате условите за какви било исплати за враќање во тој период .

Поддршка за корисници

Кога размислувате за брокер за бинарни опции, од клучно значење е да се земе предвид нивната поддршка и услуги за клиентите за трговците. Доверлив брокер треба да обезбеди одлична помош и да одговара на какви било прашања или проблеми со кои може да се сретнете за време на вашето трговско патување. Инвестирањето во брокер со силна поддршка може да помогне да се обезбеди непречено искуство и да се подобри вашето целокупно задоволство од тргувањето. За време на моето тестирање, имав и можност да ја проценам услугата на Binarium. Вреди да се напомене дека Binarium им обезбедува на клиентите различни опции за поддршка, вклучувајќи телефон, е-пошта, бот за Telegram и онлајн разговор. Она што е поимпресивно е што нивниот тим за поддршка е достапен 24 часа на ден за да им помогне на клиентите секогаш кога им треба помош. Меѓународните трговци бараат комуникација на различни јазици. За да ја задоволат оваа разновидност, веб-локациите често обезбедуваат информации за контакт што се лесно достапни за посетителите. Ова им овозможува на трговците директно да се поврзат со компанијата и да одговорат на какви било прашања или грижи што може да ги имаат.

Врз основа на моето лично искуство, сфатив дека поддршката за корисници е многу ефикасна и брза. Имав можност да го тестирам нивното време на одговор повеќе пати, и тие постојано брзо одговараа на прашањата. Дополнително, тие беа лесно достапни за да помогнат со какви било проблеми што се среќаваат при користење на платформата. Покрај нивните други корисни функции, тие исто така можат да ве водат низ користење на платформата за тргување. По внимателна евалуација, се чини дека тимот за поддршка на корисниците нуди неверојатно високо ниво на поддршка.

 • Бот телефон, разговор, е-пошта и телеграма
 • Достапна е 24/7 поддршка
 • Брза и професионална поддршка
 • Менаџери за лична сметка

Телефонски број за поддршка на корисници на Binarium:

Информации за контакт за клиенти кои зборуваат руски:

+ 7 (499) 703 35 81

Информации за контакт за клиенти што зборуваат англиски:

+357(22)052784
+44(203)6957705

Поддршка за клиенти Е-пошта: support@binarium.com

Достапни земји

Binarium е трговска платформа која ги поздравува трговците од различни земји ширум светот. Сепак, важно е да се забележи дека постојат одредени ограничувања за жителите на две конкретни земји. Брокерот има одредени ограничувања за прифаќање трговци од Соединетите Американски Држави и ОАЕ. Сепак, тие се отворени за трговци од сите други земји. Дополнително, нивната веб-страница е практично достапна на 10 различни јазици за да се грижи за пошироката публика.

Бинариумот е популарен во:

 • Индија
 • Јужна Африка
 • Малезија
 • Индонезија
 • Филипини
 • Тајланд
 • Кина
 • Европа
 • И повеќе

Бинариум наспроти други брокери

Binarium се издвојува меѓу другите бинарни брокери поради неговите импресивни перформанси. Оценет е со солидна оценка од 4 од 5 поени, што укажува на неговата сигурност и ефективност во индустријата. Една од понудените придобивки е достапноста на бесплатен бонус за секој направен депозит. Сепак, важно е да се забележи дека брокерот не е регулиран. Друг аспект што треба да се земе предвид е дека Binarium обезбедува помал принос, со принос до 80%.

Бинариум Pocket option Quotex
Рејтинг: 4/5 5/5 5/5
Регулатива: Не е регулирано IFMRRC Не е регулирано
Дигитални опции: Да Да Да
Враќање: До 80%+ До 93%+ До 98%+
Средства: 100+ 100+ 300+
Поддршка: 24/7 24/7 24/7
Предности: Бесплатен бонус за секој депозит! Нуди занаети од 30 секунди Нуди подобри приноси по трговија
Недостатоци: Помал принос Повисок минимален депозит Апликацијата за тргување не е достапна на iOS
Пријавете се со Binarium Регистрирајте се со Pocket Option Пријавете се со Quotex

Заклучок

Врз основа на моето лично искуство, можам да ве уверам дека Binarum не е измама. Одвоив време да го прегледам користејќи ја функцијата Демо сметка, што ми овозможи да добијам чувство за тоа како функционира без да користам вистински пари. Дополнително, го тестирав и со мала инвестиција од 100 долари за да ги видам неговите перформанси во вистинско сценарио за тргување. Брокерот е познат по својата ефикасна брзина, обезбедувајќи брзи трансакции и за депозити и за повлекувања. Корисниците можат да уживаат во искуство без проблеми со нивните финансиски трансакции. Иако постојат јасни предности за користење на Binarium, важно е да се признае дека недостатокот на регулација може да се сфати како недостаток.

Оваа платформа е многу препорачлива за почетници поради нејзиниот кориснички интерфејс и едноставноста. Дизајниран е на начин што дури и оние со ограничено искуство можат лесно да се движат низ него. Друга предност за почетниците е опцијата да започнат со мала почетна инвестиција, овозможувајќи им да ги тестираат водите без да ризикуваат премногу капитал. Бев пријатно изненаден од неверојатно брзото извршување што го обезбедува овој брокер, особено кога ќе се спореди со другите на пазарот. Еден дополнителен аспект што вреди да се спомене е бонус програмата. Со учество, имате можност да добиете бесплатен бонус без ограничувања. Ова може да биде одлична стратегија за значително зголемување на вашата трговска сметка и максимизирање на вашиот потенцијален профит.

(Предупредување за ризик: Вашиот капитал може да биде изложен на ризик)