Slide 1

Tregtimi i opsioneve binare

Tregtimi i opsioneve binare ofron një mënyrë të re inovative për të tregtuar në internet me një fitim të lartë potencial në një periudhë të shkurtër kohe.

Filloni të tregtoni opsionin binar në një llogari demo falas

Slide 2

Aplikacionet e opsioneve binare

Ndërfaqet e aplikacioneve të reja tregtare janë të qarta dhe intuitive dhe ofrojnë akses edhe më të lehtë në treg në lëvizje. Zbuloni aplikacionin më të mirë të tregtimit të opsioneve binare.

Slide 3

Robotët tregtarë

Botët e tregtimit të opsioneve binare janë softuer që tregtojnë automatikisht për ju. Ju lehtë mund të dyfishoni, apo edhe trefishoni të ardhurat tuaja bazuar në cilësimet e paracaktuara.

Opsionet binare: një mënyrë inovative për të investuar

Opsionet Binare janë instrumente të reja financiare për tregtimin e luhatjeve të çmimeve në tregje të shumta globale. Opsionet binare mund të tregtohen në shumë aktive themelore si monedhat e forex ose aksionet. Opsionet binare janë një mënyrë më e thjeshtë për të investuar në treg pasi jeni duke bast vetëm nëse çmimi i aktiveve bazë do të rritet ose ulet gjatë një periudhe të caktuar kohore.

Agjentët OTC (over-the-counter) ofrojnë këto lloje opsionesh dixhitale. Ato përputhen me porositë nga tregtarë të ndryshëm. Ju mund të investoni deri në 1 dollarë ose deri në 1000 dollarë. E gjitha varet nga vendi ku tregtoni opsionet binare.

Ju mund të filloni tregtimin binare edhe nëse jeni fillestar. Kjo do të thotë që ju tregtoni me para virtuale dhe nuk rrezikoni ndonjë para të vërtetë.

Ndiqni këto hapa për të filluar tregtimin binar:

 1. Zgjidhni aktivin që dëshironi të tregtoni
 2. Parashikoni lëvizjet e ardhshme të çmimeve (lart dhe poshtë)
 3. Zgjidhni datën e skadimit të opsionit
 4. Ju mund të zgjidhni shumën e investimit për tregtinë. Fillon nga 1 dollarë
 5. Zgjidhni çmimin e goditjes dhe filloni tregtinë.
 6. Prisni derisa të arrihet data e skadencës
 7. Në varësi të drejtimit të tregtisë, çmimi duhet të jetë ose më i lartë ose më i ulët se çmimi juaj i goditjes.
 8. Përfitoni deri në 100%, ose mund të humbni shumën tuaj të investimit

Për më shumë informacion mbi tregtimin e opsioneve binare, jeni të lirë të shihni udhëzuesin tonë të plotë i cili ju shpjegon hap pas hapi se si të tregtoni opsionet binare .

Avantazhet e opsioneve binare

Trading Binary Options ofrojnë një mënyrë të shkëlqyer për të tregtuar në drejtimin e një aktivi ose malli, qoftë 60 sekonda nga tani ose 5 muaj nga tani. Nëse bleni një opsion thirrjeje dhe çmimi i aktivit bazë është mbi çmimin e goditjes në kohën e skadimit, do të merrni shumën e plotë të pagesës. Nëse tregtimi skadon dhe çmimi i aktivit bazë është nën çmimin e goditjes, ju do të humbni investimin tuaj. E njëjta logjikë vlen edhe në situatën e kundërt. Mund të fitoni para edhe kur çmimi bie. Nëse blini një opsion shitjeje dhe çmimi bie, ju e ktheni investimin tuaj dhe gjithashtu fitoni një shumë fikse të vendosur në kohën e blerjes së opsionit. Tregtimi i opsioneve binare është shumë popullor sepse është shumë i lehtë për t’u kuptuar dhe në përgjithësi ofron kthime më të larta në krahasim me derivatet e tjerë financiarë.

Përparësitë:

 • Rreziqet tuaja janë të kufizuara
 • Rentabiliteti mund të jetë i lartë
 • Tregtimi për afatshkurtër dhe afatgjatë
 • E thjeshtë për t’u kuptuar
 • Në dispozicion platforma profesionale
 • Mund të përdoret në një strategji mbrojtëse
 • E dobishme në të gjitha tregjet financiare

Disavantazhet:

 • Mund të krijojë varësi
 • Ka shumë kompani të këqija brokerimi.
 • Nuk është i disponueshëm në të gjitha vendet
Slide 3

Robotët tregtarë

Botët e tregtimit të opsioneve binare janë sisteme automatike tregtare që i ofrojnë tregtarit aftësinë për të automatizuar një strategji tregtare. Këta programe algoritmike tregtare janë krijuar për t'ju lejuar të tregtoni sipas kritereve të paracaktuara ose të aplikoni strategjitë tuaja tregtare.

A janë opsionet binare të ligjshme?

Shumë tregtarë pyesin nëse opsionet binare janë të ligjshme. Kjo është një pyetje thelbësore kur bëhet fjalë për tregtimin e rregulluar dhe të sigurt në internet. Kishte shumë mashtrues që punonin në opsionet binare. Këto çështje u theksuan nga rregullatorët të cilët filluan të rregullojnë më shumë produktin financiar.

Opsionet binare mund të tregtohen në 99 përqind të të gjitha vendeve. Investitorët me pakicë mund të jenë subjekt i disa përjashtimeve.

Opsionet binare janë të ligjshme për t’u tregtuar.

Tregtarët me pakicë dhe investitorët mund të tregtojnë këtë derivat financiar. Opsionet binare mund të tregtohen edhe nga tregtarët profesionistë. Tregtimet mund të iniciohen duke u regjistruar me ndërmjetësin e duhur. Disa ndërmjetës të opsioneve binare mund të mos jenë të rregulluara. Disa ndërmjetës të parregulluar janë seriozë dhe të ndershëm, por shumë prej këtyre kompanive nuk janë. Nëse jeni në gjendje të tregtoni me këta ndërmjetës, duhet të jeni të kujdesshëm. Por në shumicën e rasteve, zakonisht është e ligjshme të hapësh një llogari tregtare opsionesh binare.

A janë të ndaluara opsionet binare në Evropë?

Vetëm tregtarët profesionistë lejohen të tregtojnë opsione binare në Evropë. Brokerat e rregulluar në Evropë nuk mund të pranojnë tregtarë me pakicë për tregtimin e opsioneve binare. Tregtarët profesionistë do të kërkojnë më shumë se 500,000 euro dhe vëllime të larta të tregtisë ose edukimit financiar. Mund të tregtoni opsione binare në Evropë nëse keni të paktën 2 nga këto pika. Ju gjithashtu mund të tregtoni me një ndërmjetës në det të hapur, por është i parregulluar, do të jetë shumë më e vështirë të ktheni paratë tuaja nëse është një mashtrim.

Opsionet binare janë të ligjshme në SHBA

Opsionet Binare janë një produkt zyrtar financiar i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Opsionet binare mund të tregtohen nga qytetarët amerikanë, por vetëm nëse bëhet me një ndërmjetës të rregulluar dhe të licencuar në SHBA, siç është  CFTC .

Rregulloret e opsioneve binare

Ka shumë pak ndërmjetës të opsioneve binare që rregullohen sot. Shumë prej tyre nuk janë të rregulluara. Rregulla të ndryshme zbatohen për vende të ndryshme. Përpara se të regjistroheni për ndonjë ndërmjetës, sigurohuni që të kontrolloni rregulloret në vendin tuaj. Përvoja jonë tregon se shumica e ndërmjetësve pranojnë klientë nga 90 përqind e vendeve. Nëse ndërmjetësi është i bazuar në vendin tuaj, mund të kontrolloni faqen e ndërmjetësit. Shumë ndërmjetës bllokojnë klientët nga tregtimi i opsioneve binare në vendet që nuk e lejojnë.

Më shumë informacion rreth opsioneve binare: